Elevresurs, Torsviks skola

Elevresurs, Torsviks skola

Vi söker nu en elevresurs till Torsviks skola. Torsviks skola grundades redan 1907 och ligger belägen strax efter Lidingöbron. Vi har 867 elever i åren F-9. Elevassistentens uppgift är att samverka med lärarna under skoldagen. Denna struktur hjälper skolan att följa elevernas intellektuella, sociala, emotionella utveckling och skapar en trygg och trivsam miljö.

Torsviks skola tillhör Lärande- och kulturförvaltningen med närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Arbetsuppgifter
Som elevassistent fungerar du som ett särskilt stöd till en elev i grundskolan. Uppdraget innebär att ge individanpassade insatser till eleven i syfte att de ska klara grundskolans mål. Ditt uppdrag består av att följa med och vara ett stöd för eleven i ett nära samarbete med läraren. Du har tillsammans med lärarna det bästa för eleven som främsta uppgift och arbetar flexibelt och prestigelöst. Du blir en viktig länk för elev-föräldrar och annan personal. På eftermiddagen kommer du att arbeta på fritids.

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av samt förståelse för arbete med barn som har specifika behov. Du arbetar lösningsfokuserat med eleven i centrum, har ett lågaffektivt bemötande och arbetar med positiv förstärkning. Tydliggörande pedagogik är självklart för dig, du använder dig exempelvis av bildstöd, förberedelse samt andra anpassningar.

Att vara elevassistent är ett kvalificerat och ansvarsfullt uppdrag. Det kräver mognad och förmåga att sätta sig i andra människors perspektiv. Tålamod och kreativitet tror vi är egenskaper som är viktiga i arbetet med barn med särskilda behov. Som elevassistent behöver du vara självgående i ditt arbete och ha god samarbetsförmåga.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Tillträde den 8 mars 2021 med en visstidsanställning fram till vecka 24.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.