Barnskötare, Torsviks förskola

Barnskötare, Torsviks förskola

Vi ser gärna att du har barnskötarutbildning och några års erfarenhet, men vi lägger stor vikt vid engagemang, utvecklingsvilja och personliga kvalifikationer.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av IKT-arbete och estetiskt skapande verksamhet. Då vi arbetar med pedagogisk dokumentation, barnens språk-, läs- och skrivutveckling ser vi att din svenska är god både muntligt och skriftligt.

Bemötande och förhållningssätt gentemot varandra, barn och föräldrar är viktiga grundpelare. Du ser möjligheter, är flexibel och har ett tryggt och öppet förhållningssätt.

Som barnskötare har du eget ansvar och stort inflytande i den pedagogiska verksamheten under ledning av förskollärare. Du samverkar med övriga pedagoger på förskolan så att barnen utvecklas utefter sina behov och förutsättningar.

Du är med och lägger grunden för det livslånga lärandet genom barnens inflytande, delaktighet och lust att lära. Som pedagog på Torsviks förskola är du engagerad i barnens lek och lärande och bidrar till en innehållsrik och betydelsefull vardag för alla barn.
Till stöd i vårt arbete har vi tillgång till handledning av förskolepsykolog och specialpedagog.

Vi erbjuder dig:
  • Planeringstid
  • 6 utvecklingsdagar/år
  • Fortbildning
  • Arbetskläder
  • Kostnadsfria pedagogiska måltider, med mat lagad på plats
  • Friskvårdssubvention
Torsviks förskola ligger centralt på Lidingö precis vid Lidingöbron. Här har vi mycket nära till kommunikationer, kultur och natur. Vår förskola är byggd 2012 och mycket väl anpassad till en modern förskoleverksamhet. Vi har arbetat fram en trygg plattform med en tydlig organisation som vi följer. Den förändras med tiden utifrån läroplansuppdraget och barnens behov. Just nu är vi fokuserade på läslyftet samt att få användandet av digitala verktyg att bli en naturlig del av vår verksamhet. Hos oss har både förskollärare och barnskötare goda förutsättningar att nå uppsatta mål och önskat resultat.

Våra arbetslag består av 6 pedagoger som ansvarar för ca 35 barn i åldrarna 1-5 år på sin avdelning. På förskolan finns 3 arbetslag som inspirerar varandra och tillsammans utvecklar verksamheten. Förskolan har ett projektinriktat arbetssätt och barnen delas under dagarna in i mindre grupper inom och utomhus; ålders- och eller intressegrupper.

Tillträde 3 augusti 2020 till 30 juni 2021 med möjlighet till förlängning.
Individuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.