Barnskötare, Hersby förskola

Barnskötare, Hersby förskola

Som barnskötare har du eget ansvar och stort inflytande i den pedagogiska verksamheten under ledning av förskollärare. Du samverkar med övriga pedagoger på förskolan så att barnen utvecklas utefter sina behov och förutsättningar.

Du är med och lägger grunden för det livslånga lärandet genom barnens inflytande, delaktighet och lust att lära. Som pedagog på Hersby förskola är du engagerad i barnens lek och lärande och bidrar till en innehållsrik och betydelsefull vardag för alla barn.
Till stöd i vårt arbete har vi tillgång till handledning av förskolepsykolog och specialpedagog.

Vi erbjuder dig:
  • Planeringstid
  • 6 utvecklingsdagar/år
  • Fortbildning
  • Arbetskläder
  • Kostnadsfria pedagogiska måltider, med mat lagad på plats
  • Friskvårdssubvention
För att barnen ska få stora kontaktytor och valmöjligheter och samtidigt arbeta projektinriktat i små grupper har vi valt att ha barnen indelade i två större avdelningar med 6 pedagoger på varje avdelning.

Barnen på respektive avdelning delas in i tre projektgrupper med två ansvariga pedagoger för varje grupp. På det här sättet får barnen många jämnåriga kamrater och tillgång till flera pedagoger med bred kompetens samtidigt som de får vistas i mindre grupper under stora delar av dagen. I små-grupperna får varje barn mycket tid, uppmärksamhet och stöd i sin utveckling och i sitt lärande. Under grupp-tiden är den pedagogiska verksamheten särskilt anpassad till de behov och intressen som finns i gruppen.

Att arbeta i ett stort arbetslag ger oss pedagoger större möjligheter att ta del av och utvecklas av varandras kompetenser.

Hersby förskola ligger centralt på Lidingö precis vid Lidingö centrum. Här har vi nära till kommunikationer, kultur och natur. Naturen ligger oss särskilt varmt om hjärtat. Vi har en fantastisk gård som inbjuder till många olika aktiviteter. Vi har också många attraktiva utflyktsmål i närheten.

Hersby förskola tillhör Lärande- och kulturförvaltningen med närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Vi ser gärna att du har barnskötarutbildning och några års erfarenhet, men vi lägger stor vikt vid engagemang, utvecklingsvilja och personliga kvalifikationer.

Bemötande och förhållningssätt gentemot varandra, barn och föräldrar är viktiga grundpelare. Du ser möjligheter, är flexibel och har ett tryggt och öppet förhållningssätt.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av IKT-arbete och estetiskt skapande verksamhet.
Då vi arbetar med pedagogisk dokumentation, barnens språk-, läs- och skrivutveckling ser vi att din svenska är god både muntligt och skriftligt.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.