Lärare i textilslöjd

Lärare i textilslöjd

Käppala Skola är en framgångsrik F-9 skola med 600 underbara elever och professionella kollegor. Vi söker en briljant behörig slöjdlärare till vårt fantastiska praktiskestetiska team. Skolan grundades 1954 och har gedigna lokaler och ytor. I vårt härliga Hantverkshus har vi två textilslöjdsalar, två trä- & metallslöjdsalar, bildsal samt hem- & konsumentkunskapsal. Här råder trygghet och studiero. Vi är en för eleverna mobilfri skola. På skolområdet har eleverna goda möjligheter till rastaktiviteter.

Våra elever lämnar skolan med mycket goda resultat. Vi har många härliga traditioner och en kompetent medarbetargrupp med mycket höga ambitioner. I kollegiet stormtrivs våra lärare i positiv och lösningsfokuserad anda. Skolans läge är en dröm för dig som vill nyttja naturen som klassrum; invid Långängens naturreservat, grönområden, insjö och hav.

Arbetsuppgifter
Som lärare hos oss undervisar du våra studiemotiverade elever i ett stimulerande klimat och du är mentor för en klass. Ditt uppdrag som mentor och lärare är att ge den ledning och stöd som eleverna behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling, utifrån deras egna förutsättningar. Tjänsten är förlagd i åk 3-9 med merparten av undervisningen på högstadiet.

Du tar aktivt ansvar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. På vår skola arbetar du tillsammans med kunniga, erfarna och trevliga kollegor och elevhälsa i en välfungerande lagverksamhet med tydliga mål. Som arbetslagsmedlem och mentors- och ämneskollega ges du stor frihet i samarbete med dina kollegor. Du ser det som självklart att använda formativ bedömning och matriser. Hos oss är samtal och lärande viktigt för att vi ska kunna nå våra mål. Att alla samarbetar och ansvarar kring arbetsuppgifterna är en självklarhet.

För den som önskar och har drivet finns i Lidingö Stad olika projekt att delta i kring innovationer, hållbar utveckling mm. Om du är nyutexaminerad lärare får du hos oss en bra väg in i läraryrket med många erfarna kollegor som ger stöd och guidning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig i textilslöjd. Det är meriterande om du även kan undervisa i andra ämnen. Erfarenhet från alla skolformer välkomnas samt erfarenhet från ämnesövergripande planering och undervisning. Som lärare behöver du ha goda kunskaper att arbeta med digitala lärverktyg och ser digitaliseringen som en självklar arena för slöjdundervisning. Vi jobbar bland annat i skolplattformen V-klass, G-suite och Classroom.

Som person är du en stark pedagogisk ledare som brinner för utveckling av undervisning och även värdegrundsarbete. Du leder, motiverar och skapar engagemang för att öka elevernas lust och intresse för lärandet. Det är även viktigt att du är självgående och kan sätta upp och hålla tidsramar på ett strukturerat och effektivt sätt.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Tillträde: augusti 2021
Individuell lönesättning
Vi ser fram emot att ta del av ditt CV med referenser, personligt brev och eventuella intyg/bilagor.
Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.
Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.