På Källängsgården arbetar vi för att skapa en attraktiv och jämställd mötesplats för barn och ungdomar. Källängsgården lägger stor vikt vid besökarnas inflytande i verksamheten och det främjande arbetet där vi ska coacha unga i att vara med och skapa sina egna aktiviteter.

Vi har en hälsoprofil vilket betyder att vi har fokus på bra mat, rörelse och attraktiva mötesplatser vid planering av verksamheten.

Källängsgården tillhör Lärande- och kulturförvaltningen med närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Arbetsuppgifter
Här erbjuds ett varierande jobb med många möjligheter. Som fritidsledare på Källängsgården får du möjligheten att jobba med barn och ungdomar inom ett stort ålderspann, från 10-18 år. Källängsgården bedriver fritidsklubbsverksamhet dagtid, ungdomsverksamhet kvällstid samt LSS-korttidsboende på helgerna. Tillsammans med övrig personal kommer du planera och utveckla Källängsgårdens verksamhet. Du kommer även att bli en av Lidingö Stads fritidsledare som jobbar med större ungdomsarrangemang på ön tex "Vårbalen" och "Musikalförställningar" mm.

Du kommer arbeta minst två kvällar i veckan samt lov och lägerverksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller högskoleutbildning, gärna med inriktning på barn och ungas fritid och med erfarenhet att jobba med barn och ungdomar i öppen verksamhet.

Vi ser att du har goda kunskaper i att arbeta med demokratiska processer och i att skapa möjligheter för besökarna att utöva inflytande. Vi ser att du har god samarbetsförmåga, en personlig mognad och är strukturerad.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Det är meriterande om du har B-körkort men inget krav.

Övrigt
Individuell lönesättning.
Tillträde augusti 2021.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 maj 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.