Lärare i matematik och NO, åk 4-6

Lärare i matematik och NO, åk 4-6

Källängens skola är en 50-talsskola på norra Lidingö och har drygt 700 elever i klasserna 4 - 9. Naturen finns nära inpå knuten samtidigt som staden ligger ett par minuter bort, skolan ligger 5 minuter med buss från Ropsten. Vi är indelade i sex årskursvisa arbetslag som leds av varsin arbetslagsledare.

Våra resultat gör oss till en av landets absolut bästa kommunala skolor och kanske en av de trevligaste att jobba på? Då vår kollega går på föräldraledighet söker vi nu en behörig mellanstadielärare i matematik och NO. Är det du?

Arbetsuppgifter
Som lärare hos oss undervisar du våra studiemotiverade elever i ett stimulerande klimat. Ditt uppdrag som lärare är att ge den ledning och stimulans som eleverna behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling, utifrån deras egna förutsättningar. Vi jobbar bland annat i skolplattformen V-klass, G-suite och Classroom. Vi arbetar aktivt kring våra värdegrundsord som är Trygghet, Respekt, Social kompetens, Kunskap och Livsglädje samt vår vision "Lust för lärande med hjärna och hjärta". I tjänsten ingår mentorskap för en klass i årskurs 4.

I vår skola arbetar du tillsammans med kunniga, erfarna och trevliga kolleger i en välfungerande verksamhet med tydliga mål. Om du är nyutexaminerad lärare erbjuder vi ett välkomnande arbetslag med många erfarna lärare som ger stöd och guidning in i läraryrket.

Vi har en väl fungerande elevhälsa som arbetar tillsammans med lärarna kring våra elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare och vi ser gärna att du har erfarenhet av läraryrket. Du har vana att arbeta inom olika digitala system och ser digitaliseringen som en självklar arena för undervisning. Du har ett stort engagemang för eleverna och är väl insatt i skolans uppdrag.

Som person är du kreativ, har ett nytänkande och kommer med idéer. Du kan och vill samarbeta med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Det är även viktigt att du är självgående och kan sätta upp och hålla tidsramar på ett strukturerat och effektivt sätt. Du ska kunna leda, motivera och skapa engagemang för att öka elevernas lust och intresse för lärandet.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Tjänsten är ett föräldravikariat på 100% till juni 2022, med goda möjligheter till förlängning, särskilt om du har behörighet i fler ämnen.
Tillträde 11 augusti 2020 t.o.m juni 2022.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.