John Mattson Fastighetsföretagen AB söker Förvaltningschef

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Vi söker dig som är en erfaren och engagerad ledare, van att hantera förändringar och drivs av att skapa starka team och nöjda kunder. Lockas du av en viktig och bred roll där du får stort utrymme att agera utifrån strategier och mål? Trivs du i en företagskultur som präglas av öppenhet och professionalitet med engagerade medarbetare? Då kan det vara du som tillsammans med oss är med och utvecklar John Mattson in i framtiden.

Vårt bestånd finns idag på Lidingö. Vi står inför spännande planer då vi har för avsikt att växa. Förutom tillväxt på Lidingö kommer vi att etablera oss i flera kommuner inom de närmaste åren.

Tjänsten

Som Förvaltningschef ansvarar du för bolagets förvaltningsaffär med kundfokus, vilket omfattar personal-, budget- och resultatansvar. Du leder en avdelning med 15 medarbetare, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Tjänsten är placerad i Larsberg på Lidingö, i trivsamma och vackert belägna lokaler invid vattnet och med närhet till kommunikationer.

Ansvar
  • Leda och motivera medarbetare att nå uppsatta mål.
  • Aktivt medverka i ledningsgruppen och driva och utveckla bolagets förvaltning.
  • Ansvara för uthyrningsprocessen inklusive förhandling.
  • Säkerställa att förbättring av fastigheternas driftnetto sker.
  • Agera beställare samt medverka som kravställare i utvecklingsprojekt.
  • Förhandla och upprätta avtal med hyresgäster och leverantörer samt uppföljning av dessa.
  • Leda, utveckla och följa upp arbetet med kunddialogen.
  • Upprätthålla och förbättra processer och rutiner inom förvaltning.
Kvalifikationer

Vi söker dig som är en entusiasmerande ledare med en gedigen bakgrund inom förvaltning. Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom exempelvis fastighetsförvaltning, ekonomi och/eller teknik. Din bakgrund inom förvaltning är gedigen. Du har haft personal- och resultatansvar under minst fem år och har erfarenhet av framgångsrik förändringsledning. Din ekonomiska förståelse är god liksom din erfarenhet av att arbeta med budget, prognos, uppföljning samt upphandlingar. Har du arbetat med kundanpassad digitalisering ser vi det som extra meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är din förmåga att leda av stor betydelse. Att coacha, skapa engagemang och delaktighet samt visa handlingskraft så att alla i teamet arbetar för att nå uppsatta mål, är en framgångsfaktor. För detta krävs att du är trygg och stabil i din roll, har ett gott omdöme som gör att du har god förmåga att prioritera och fatta korrekta beslut. Att vara strukturerad, planera och organisera effektivt är naturligt för dig. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och en hög grad av ekonomisk medvetenhet. Vi ser också att du har en strategisk förmåga för att lyckas med ditt uppdrag. Självklart har du precis som vi ett genuint intresse av att tillsammans med dina medarbetare se till att skapa och vidareutveckla goda livsmiljöer för våra hyresgäster.

Ansökan

Om du tycker att tjänsten som Förvaltningschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar John Mattson med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Sista ansökningsdatum är 2019-03-22.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn på susanne.bryhn@fasticon.se eller 070-531 34 25.

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

John Mattson Fastighetsföretagen AB är Lidingös största bostadsfastighetsägare med 2 177 hyreslägenheter och 25 medarbetare. Bolagets fastighetsvärde är idag 6 Mdkr med mål att växa till 10 Mdkr år 2023. Våra hyresgäster bor i Larsberg, Käppala, Baggeby och Dalénum. Företagets grundare är byggmästare John Mattson (1915-1995), som skapade det som fram till 1965 var ett av Sveriges största bygg- och fastighetsbolag. Verksamheten drivs utifrån en tydlig värdegrund baserad på professionellt, engagerat och långsiktigt agerande. Företagets syfte är att skapa goda livsmiljöer över generationer.