Vi söker dig med socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Det är önskvärt att du har erfarenheter av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Det är meriterande om du har arbetat med barn och ungdomar i skola, förskola och på andra arenor. Du kommer trivas hos oss om du är engagerad och vågar tänka nytt och kreativt med att möta enskilda i samtal samt prata inför stora och små grupper. Du har erfarenhet och intresse av utvecklingsarbete samt är intresserad av att utveckla ett strategiskt och evidensbaserat social arbete.
Vi ser att du har körkort.

Du som fältkurator kommer utgöra navet i förvaltningens förebyggande arbete med barn, ungdomar och föräldrar. Tillsammans med preventionssamordnaren kommer teamet ha en samordnande och utvecklande funktion för det förebyggande arbetet, exempelvis ANDTS (Alkohol, narkotika, doping, tobak och spel om pengar). Fokus i arbetet är att möta barn, ungdomar och föräldrar på de arenor där de befinner sig i vardagen såsom förskola, skola, fritidsverksamheter och andra arenor såsom sociala medier. Du kommer ha i uppdrag att mobilisera samarbete och lokala resurser som finns runt barn- och ungdomar på ön. Det innebär att ditt arbete kommer präglas av att samverka med andra verksamheter och förvaltningar i staden samt med externa aktörer. Du kommer möta både enskilda och grupper av barn, ungdomar och föräldrar och har uppdrag att arbeta förebyggande på individ, grupp och samhällsnivå. För att möta upp behovet på bästa sätt kommer du att vara schemalagd under vissa kvällar och någon helg i månaden.

Lidingö stad satsar på förebyggande arbete med barn, ungdomar och föräldrar. Vi söker nu ett vikariat för en av våra tre fältkuratorer som kommer vara föräldraledig. Sedan 2018 arbetar omsorgs- och socialförvaltningen med att utveckla en modell för förebyggande arbete med barn, ungdomar och föräldrar i linje med GIRFEC (Getting it right for every child). Du kommer ingå i en grupp medarbetare med olika kompetenser och uppdrag. Tjänsten som fältkurator startades 2018. Tjänsten ett relationsskapande och uppsökande i samarbete med olika verksamheter som möter barn och unga.

Vi finns i stadshusets nyrenoverade lokaler och arbetar i aktivitetsbaserat kontor.

Individuell lönesättning.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (56 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.