Biträdande enhetschef, barn unga och familjerätt

Biträdande enhetschef, barn unga och familjerätt

Enheten barn, unga och familjerätt ansvarar för socialtjänstens myndighetsutövning gällande barn och unga (0-20 år) på Lidingö och leds av en enhetschef och fyra biträdande enhetschefer. I enheten har vi samlat socialtjänstens alla delar inom myndighetsutövning gällande barn och unga. Förutom utredningsgruppen, ingår även mottagningsgruppen, familjehemsgruppen, barnsekreterare och familjerätten. Vi har ett nära samarbete med kommunens egen öppenvård vilka vi också delar enhetschef med.

Vi finns i stadshusets nyrenoverade lokaler och arbetar i aktivitetsbaserat kontor. I stadshuset finns även ett nytt mötescenter där vi tar emot våra besökare.

Utredningsgruppen leds av två biträdande enhetschefer. En av dessa ska gå i pension och vi söker därför en ny biträdande enhetschef.

Arbetsuppgifter
Ditt jobb är viktigt; som biträdande enhetschef kommer du att ha arbetsmiljö- och personalansvar för cirka fem socialsekreterare. I rollen ingår att stötta och handleda medarbetarna samt fördela och leda det dagliga arbetet och fatta beslut enligt delegation. I samarbete med enhetschef och biträdande enhetschefer leder, utvecklar och ansvarar du för god kvalitet i enhetens arbete. Du bistår även enhetschefen i budgetarbete, verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp och bidra med kompetens samt omvärldsbevakning för att vi ska uppnå våra mål.

I Lidingö stad värdesätter vi, och arbetar utifrån, det utvecklande ledarskapet. Som chef får du gedigen kompetensutveckling via vårt chefs- och ledarutvecklingsprogram, Ledarlyftet. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap. Tillsammans skapar vi vår arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av arbetsledning inom myndighetsutövning. För att kunna stötta våra handläggare och utveckla arbetet med barn och unga behöver du ha flerårig och gedigen erfarenhet av myndighetsutövning avseende barn och unga. Meriterande är förstås om du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position på barn och unga.

Goda kunskaper i omgivande lagstiftning och regelverk samt svenska och engelska är nödvändiga.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du har goda ledaregenskaper, gott omdöme och en hög integritet. Du gillar att ge service samt har en god samarbetsförmåga eftersom det är en tjänst med samverkan i många olika forum. Vi tror även att du är lugn, stabil och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du är en problemlösare som är van att hantera komplexa frågor i högt tempo och snabbt kan analysera situationer och fatta beslut. Du kan arbeta självständigt och strukturerat och organiserar, planerar och prioriterar väl.

Personliga egenskaper
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Individuell lönesättning.
Inledande provanställning kan bli aktuellt.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 dec 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.