Biträdande enhetschef, barn unga och familjerätt

Biträdande enhetschef, barn unga och familjerätt

Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av arbetsledning inom myndighetsutövning. För att kunna stötta våra handläggare och utveckla arbetet med barn och unga behöver du ha flerårig och gedigen erfarenhet av myndighetsutövning avseende barn och unga. Meriterande är förstås om du har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande position på barn och unga. Goda kunskaper i omgivande lagstiftning och regelverk samt svenska och engelska är nödvändiga.

Du är lugn, stabil och har förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du är en problemlösare som är van att hantera komplexa frågor och snabbt kan analysera situationer och fatta beslut. Du kan arbeta självständigt och strukturerat och organiserar, planerar och prioriterar väl.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du har goda ledaregenskaper, gott omdöme och en hög integritet. Du gillar att ge service samt har en god samarbetsförmåga eftersom det är en tjänst med samverkan i många olika forum.

Som biträdande enhetschef har du arbetsmiljö- och personalansvar för cirka sju socialsekreterare. I rollen ingår att stötta och handleda medarbetarna samt att fördela och leda det dagliga arbetet och fattar beslut enligt delegation.

I samarbete med enhetschef och biträdande enhetschefer leder, utvecklar och ansvarar ni för god kvalitet i enhetens arbete. Du bistår även enhetschefen i budgetarbete, verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp och som biträdande enhetschef är det även viktigt att bidra med kompetens samt omvärldsbevakning för att vi ska uppnå våra mål.

I Lidingö stad värdesätter vi, och arbetar utifrån, det utvecklande ledarskapet. Som chef får du gedigen kompetensutveckling via vårt chefs- och ledarutvecklingsprogram, Ledarlyftet. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och utbildning i aktivt medarbetarskap.
Tillsammans skapar vi vår arbetsmiljö.

Enheten Barn, unga och familjerätt ansvarar för socialtjänstens myndighetsutövning gällande barn och unga (0-20 år) i Lidingö stad och leds av en enhetschef och tre biträdande enhetschefer. I enheten har vi samlat socialtjänstens alla delar som är kopplade till barn och unga. Förutom utredningsgruppen, ingår även mottagningsgruppen, familjehemsgruppen och familjerätten. Vi har ett nära samarbete med kommunens egen öppenvård vilka vi också delar enhetschef med.

Vi finns i stadshusets nyrenoverade lokaler och arbetar i aktivitetsbaserat kontor. I stadshuset finns även ett nytt mötescenter där vi tar emot våra besökare.

Vi utökar vår utredningsgrupp med ytterligare en biträdande enhetschef.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Individuell lönesättning.
Inledande provanställning kan bli aktuellt.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.