Gymnasielärare i företagsekonomi och matematik

Gymnasielärare i företagsekonomi och matematik

Hersby gymnasium ligger centralt på Lidingö omgiven av grönområden och villabebyggelse och med goda kommunikationer till Stockholm.
Från Ropstens tunnelbanestation tar det ca sju minuter att åka buss. Vi har i dagsläget drygt 1000 elever som läser på ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsprogrammen, introduktionsprogrammet samt teknikprogrammet.

Hersby gymnasium tillhör Lärande- och kulturförvaltningen med närmare 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg och skolor, musikskola, liksom bibliotek, teater, idrott och föreningsliv.
Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår att ge den ledning och stimulans som eleverna behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling. Som lärare på Hersby kommer du att ingå i två ämneslag och i programarbetslaget för ekonomi/ekonomi. I tjänsten ingår undervisning i företagsekonomi och matematik. Ämneslagen har ett väl utvecklat samarbete i bland annat frågor som rör pedagogik samt betyg och bedömning. Programarbetslaget samarbetar kring elevernas hela studiesituation. Du kommer även vara mentor för en grupp elever.

I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling, hälsodagar och workshops i aktivt medarbetarskap.
Tillsammans skapar vi vår arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en gymnasielärarexamen med behörighet i företagsekonomi och matematik, och vi ser tidigare erfarenhet som lärare i ämnena som meriterande. Vi vill att du är förtrogen med styrdokument som ämnesplan och läroplan. Du ska ha förmåga att arbeta med dina ämnen på ett inspirerande sätt i klassrummet.

Som person ser vi att du har en god kommunikationsförmåga med elever, föräldrar och kollegor. Vidare vill vi att du har en väl utvecklad förmåga att samarbeta med kollegor och externa aktörer i olika sammanhang. Det är även viktigt att du är självgående, har ett driv i din undervisning samt är van att fatta egna beslut.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Bifoga lärarlegitimation samt behörighetsförteckning i din ansökan.
Individuell lönesättning
Tillträde 11 augusti eller enligt överenskommelse

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.