Förskollärare

Förskollärare

Hersby förskola ligger centralt på Lidingö precis vid Lidingö centrum. Här har vi mycket nära till kommunikationer, kultur och natur. Vår förskola är byggd 1977 men mycket välhållen och anpassad till en modern förskoleverksamhet. Vi har arbetat fram en trygg plattform med en tydlig organisation som vi följer. Den förändras med tiden utifrån läroplansuppdraget och barnens behov.

Just nu är vi fokuserade på läslyftet, tillgänglig undervisning för alla barn samt att få användandet av digitala verktyg att bli en naturlig del av vår verksamhet. Hos oss har både förskollärare och barnskötare goda förutsättningar att nå uppsatta mål och önskat resultat.

Om Hersby förskola
Våra arbetslag består av Västra där 6 pedagoger ansvarar för ca 30 barn i åldrarna 1-3 år samt Östra där 6 pedagoger ansvarar för ca 40 barn i åldrarna 3-6 år. Avdelningarna har tätt samarbete, de inspirerar varandra och utvecklar verksamheten tillsammans. Förskolan har ett projektinriktat arbetssätt och barnen delas under dagarna in i mindre ålders- och eller intressegrupper både inom- och utomhus.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare delar du det pedagogiska ledningsansvaret i arbetslaget med en förskollärarkollega och samverkar med övriga på förskolan så att barnen utvecklas utefter sina behov och förutsättningar.

Du är med och lägger grunden för det livslånga lärandet genom barnens inflytande, delaktighet och lust att lära. Som pedagog på Hersby förskola är du engagerad i barnens lek och lärande och bidrar till en innehållsrik och betydelsefull vardag för alla barn.

Till stöd i vårt arbete har vi tillgång till handledning av förskolepsykolog och specialpedagog. Vi har också engagerade team på biblioteket, Komtek/Artlab till vårt förfogande.

Vi erbjuder dig:
  • Egen och gemensam planerings- och reflektionstid
  • 6 utvecklingsdagar/år
  • Fortbildning
  • Arbetskläder
  • Kostnadsfria pedagogiska måltider, med mat lagad på plats
  • Friskvårdssubvention
  • Möjlighet till personalbostad
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du får gärna ha några års erfarenhet, men vi lägger stor vikt vid engagemang, utvecklingsvilja och personliga kvalifikationer. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av IKT-arbete samt estetiskt skapande verksamhet. Då vi arbetar med pedagogisk dokumentation, barnens språk-, läs- och skrivutveckling ser vi att din svenska är god både muntligt och skriftligt.

Bemötande och förhållningssätt gentemot varandra, barn och föräldrar är viktiga grundpelare. Du är relationsskapande, ser möjligheter, är flexibel och har ett tryggt och öppet förhållningssätt. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt

Tillträde 1 augusti 2021 eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.