Lärare mellanstadiet

Lärare mellanstadiet

Vill du vara med och skapa det samhälle vi vill ha framöver? Vill du tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor vara med och göra skillnad på riktigt? Då är du rätt person för att börja arbeta hos oss på Högsätra skola!

Högsätra skola är en skola med 550 elever fördelade från F-9 och vi är 75 medarbetare. Våra ledord är elevernas delaktighet, kunskapsfokus, kollegialt lärande, tydliga krav och höga förväntningar. Tillsammans med vårt gedigna arbete med trygghet och trivsel bidrar det till att skapa de bästa av förutsättningar för elevernas lärande. Den fysiska miljön kring skolan uppmuntrar till att få in rörelse, natur och lek i undervisningen, då vi har både skog, skridsko- och idrottshall och konstgräsplan "runt hörnet."

Om Lidingö stad
I Lidingö stad värdesätter vi gott ledarskap där alla chefer har gått utbildning i utvecklande ledarskap. Vi satsar även på våra medarbetare i form av kompetensutveckling och aktivt medarbetarskap.
Genom ett systematiskt kvalitetsarbete skapar enheterna inom Lidingö stad bra förutsättningar för alla våra barn och ungdomar att utvecklas maximalt i sitt lärande.
Nu söker vi den rätta läraren till våra elever på mellanstadiet.

Arbetsuppgifter

På Högsätra skola har vi elever med varierad bakgrund, vilket skapar en härlig heterogen miljö!

Vi ser därför att det är viktigt att du har ett inkluderande arbetssätt och anpassar undervisningen till de elever som finns i klassrummet. Vi söker dig som vill göra skillnad för eleverna varje dag!

Du kommer att vara en av två mentorer i en årskurs där du ansvarar för undervisningen i 2-3 ämnen, beroende på din behörighet.

Du tillhör åk 4-6-arbetslag, där ni tar ett gemensamt ansvar för elevernas utveckling och samarbetar runt bl.a. undervisningsutveckling, gemensamma aktiviteter och ett enhetligt förhållningssätt.

Kvalifikationer
Krav:
  • legitimerad lärare mot åk 4-6
  • behörighet i minst två av följande ämnen: Matematik, Svenska, Engelska, No, So, Teknik.
Meriterande är:
  • erfarenhet av liknade uppdrag
  • behörighet i fler ämnen eller för fler åldrarVi söker dig som:
  • är en naturlig och tydlig ledare i klassrummet
  • tycker att samarbete är en förutsättning för utveckling och gott arbete i skolan
  • är flexibel för att kunna se möjligheter och möta upp elevernas behov på bästa sätt
  • använder dig av ett lågaffektivt bemötande i kritiska situationer
  • bemöter elever och kollegor med ett demokratiskt förhållningssätt
Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.