Sysselsättningshandledare

Sysselsättningshandledare

Omsorgs- och socialförvaltningens utförarverksamheter erbjuder stöd, vård och omsorg till personer inom äldre- och funktionsnedsättningsområdet. Vi planerar våra verksamheter utifrån de politiska målen där vi erbjuder insatser av god kvalitet som baseras på kundens integritet, inflytande och delaktighet. Stadens ledare arbetar utifrån ett utvecklande ledarskap där dialogen och "det goda mötet" ses som det främsta verktyget i samspelet med lidingöbor, medarbetare och samverkansparter.

Nu söker vi två Sysselsättningshandledare som kommer arbeta med vuxna personer från 18 år, en tillsvidaretjänst och ett vikariat.

Arbetsuppgifter
Som sysselsättningshandledare kommer dina arbetsuppgifter bestå av att planera och utforma individuella mål utifrån kundens enskilda förutsättningar. I arbetet ingår administrativa uppgifter som planering, dokumentation och uppföljning av genomförandeplaner samt praktiska arbete som skötsel av idrottsplatser, måla, trädgårdsarbete, renovera möbler, snickeriarbeten, hantera vedskötseln på öns fritidsområden, samt administrativa uppgifter. I arbetet ingår samarbete med andra enheter, myndigheter samt arbets- och studiecoacher.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har möjlighet att komma med nya idéer. Du kommer att arbeta både individuellt och samarbeta med dina kollegor där ni tillsammans ska främja verksamhetens utveckling så att den är gynnsam för kund och arbetskamrater.

För oss är det viktigt att du får utvecklas i din yrkesroll och vi har därför kontinuerlig utbildning och handledning. Du är även delaktig i verksamhetens förbättrings- och utvecklingsarbete där du får vara med att påverka både verksamheten och din utveckling.

Kvalifikationer
För tjänsten som sysselsättningshandledare ska du ha en relevant utbildning på minst gymnasienivå inom omvårdnad, fritid eller liknande pedagogisk och/eller praktisk utbildning. Du har god datorvana och kan flytande svenska i både tal som skrift. Det är även meriterande om du har ett intresse och kunskap inom hantverk eller snickeri. Du har arbetserfarenhet av personer inom autismspektrumområdet och/eller annan funktionsvariation. Då vi jobbar med journalföring och uppföljning ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta efter socialstyrelsen riktlinjer.
Vi söker dig som kommer med nya idéer och vågar vara kreativ i ditt arbetssätt. Du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd för andras synpunkter. I arbetet krävs det att du tycker om att jobba mot uppsatta mål och att du är strukturerad. Vi ser även att du har en god självinsikt och kan arbeta lösningsfokuserat med komplexa frågor. Du tänker utanför boxen, har ett gott tålamod och stor förståelse för funktionsvariationer.

I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Övrigt
Individuell lönesättning.

Anställningsform: en tillsvidaretjänst och ett föräldravikariat på 8 månader med möjlighet till förlängning. Båda tjänsterna är på 100 %. Tillsvidaretjänsten har ett tillträde enligt överenskommelse och vikariatet gäller fr o m april månad.

Vi tillämpar provanställning för tillsvidaretjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.