Sysselsättningshandledare

Sysselsättningshandledare

Inom omsorgs- och socialförvaltningen arbetar 900 medarbetare och omfattar verksamhetsområdena äldreomsorg, socialpsykiatri, funktionsnedsättning samt individ och familjeomsorg. Vi erbjuder stöd till lidingöbor i livets alla skeenden och allt arbete vi gör präglas av att vi sätter individens perspektiv i centrum.

Du kommer att tillhöra området för socialpsykiatri där vi arbetar enligt SoL samt LSS och erbjuder stöd i intern sysselsättning till personer med funktionsvariationer och/eller psykisk ohälsa. Våra insatserna är av god kvalitet och baseras på kundens val, prioriteringar och behov. Vårt mål är allas lika värde och vi respekterar den enskildes integritet och självbestämmande. Vårt arbete är fullt av arbetsglädje, flexibilitet, följsamt, och intressant. "Det goda mötet" leder oss i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter
Som sysselsättningshandledare planerar och stöttar du personer i sin dagliga verksamhet och sysselsättning utifrån beviljat bistånd och önskemål. I arbetsuppgiften ingår att handleda både individuellt och i grupp samt kontakt med andra enheter och myndigheter.

Som sysselsättningshandledare vägleder och inspirerar du i verksamhetens dagliga aktiviteter så som kreativa verkstad, samtalscirklar, träning, tidningsredaktion, spela online och annat utifrån de önskemål som finns. Vi vill hela tiden utveckla vår verksamhet och det är viktigt att du ständigt kommunikation och därför är det viktigt att du har bred kunskap i att röra dig på digitala kanaler och forum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning på minst gymnasienivå. Du ska ha kunskap kring neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och psykisk ohälsa. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap kring motiverande samtal, lågaffektivt bemötande och alternativ och kompletterande kommunikation.

Du ska ha ett fritidsintresse som du kan dela med dig av och använda i arbetet som exempelvis lajv, onlinespel, konst, musik eller redaktionsarbete. För tjänsten behöver du ha god digital kompetens och svenska i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, självgående och engagerad i ditt arbete. Du är ansvarsfull, drivande och är inte rädd för att prova nya saker. Eftersom tjänsten innebär mycket samverkan behöver du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad.

Övrigt
För att få arbeta inom socialpsykiatrin krävs uppvisande av utdrag från belastningsregistret.
Arbetstid är dagtid
Tjänsten är ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse till och med 30/9 - 2021.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.