Fritidslärare, fritidspedagog eller fritidsledare

Fritidslärare, fritidspedagog eller fritidsledare

Bo skola på Lidingö är en liten F-3 skola som ligger med naturen inpå knuten vilket möjliggör för oss att vistas mycket utomhus, bedriva utomhuspedagogik och andra friluftsaktiviteter. Hos oss finns cirka 160 härliga elever och ett 20-tal engagerade medarbetare. Vi är en skola där alla känner och hälsar på varandra oavsett årskurs. Vi värdesätter och arbetar utifrån våra värdeord: livsglädje, trygghet, social kompetens, respekt och kunskap. Ett av våra prioriterade mål är "hälsa".

Till hösten söker vi en ny kollega med intresse och kunskap om friluftsliv, idrott, värdegrundsarbete och hälsa.

För dig som har behov finns även möjlighet till personalbostad under två år.

Arbetsuppgifter
Hos oss får du möjlighet och förutsättningar att vara ditt bästa jag, både som pedagog och kollega. Att arbeta på Bo skola och fritidshem är ett uppdrag där du är en viktig medarbetare för att tillgodose elevernas behov men även vara en del av verksamheten och ingå i de arbetslag eleverna är knutna till.

Ditt uppdrag innebär bland annat:
  • Planera och genomföra aktiviteter både under och efter skoltid
  • Utvärdera och säkerställer en högkvalitativ undervisning som skapar sammanhang för eleverna över hela skoldagen
  • Samarbetar med kollegor, elever och vårdnadshavare
  • Skapar en meningsfull, varierar och berikande skol- och fritidshemstid
  • Undervisning och aktiviteter i Lidingös vackra friluftsområde
Arbetet innebär mycket kontakt med människor och det är viktigt att vara lyhörd och intresserad av mänskliga relationer. Du är en viktig förebild för alla barn och elever på skolan. Du är väl förtrogen med skolans och fritidshemmets läroplan och brinner för värdegrundsarbete, hälsa, idrott, friluftsliv och grupputveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad till fritidslärare, fritidspedagog, fritidsledare eller utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med fritidsverksamhet och har ett genuint intresse för att arbeta med barn och vara en del av deras utveckling. Vi ser gärna att du har spetskompetens inom hälsa, friluftsliv och värdegrundsarbete. För tjänsten behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift.

Du arbetar
lösningsfokuserat med eleven i centrum.Du har en god förmåga att sätta dig i andra människors perspektiv. Tålamod och kreativitet är egenskaper som är viktiga i arbetet. Du är både självgående i ditt arbete och har god samarbetsförmåga. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Möjlighet till personalbostad i två år.
Individuell lönesättning.
Tillträde 2 augusti eller enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.