Socialsekreterare till mottagningsgruppen

Socialsekreterare till mottagningsgruppen

Enheten Barn, unga och familjerätt ansvarar för socialtjänstens myndighetsutövning gällande barn och unga (0-20 år) i Lidingö stad och leds av en enhetschef och fyra biträdande enhetschefer. I enheten har vi samlat socialtjänstens alla delar som är kopplade till barn och unga. Förutom mottagningsgruppen, ingår även utredningsgruppen, familjehemsgruppen, familjerätten och fältkuratorer. Vi har ett nära samarbete med socialtjänstens egen öppenvård vilka vi också delar enhetschef med.

Vi finns i stadshusets nyrenoverade lokaler och arbetar i aktivitetsbaserat kontor. Vi har ett nytt mötescenter med olika mötesrum utformade för att passa specifika önskemål som videokonferens, familjerum samt stora som små mötesrum.

Nu söker vi en socialsekreterare till vår mottagningsgrupp!

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ta emot orosanmälningar, ansökningar och ge rådgivning gällande barn och ungdomar. Genom förhandsbedömningar avgörs om barnets/ungdomens behov behöver utredas vidare. I arbetet som socialsekreterare inom mottagningsgrupp innebär det att du tar emot ansökningar och anmälningar, gör skyddsbedömningar i förhandsbedömning som leder fram till ett beslut. Utredningsuppdraget överlämnas i dessa fall till vår utredningsgrupp, med vilken det finns ett nära samarbete. Vi arbetar med myndighetsutövning som regleras bland annat i SoL och LVU. Mottagningsjobbet innebär en form av jourverksamhet gällande akuta ärenden där arbetet planeras gemensamt i gruppen. Arbetet förutsätter samverkan internt med andra enheter och förvaltningar samt externt med syftet att erbjuda ett samordnat stöd till lidingöbon.

Mottagningsgruppen består av 3 socialsekreterare. För att säkerställa ett nära chefsstöd leds gruppen av en biträdande enhetschef. På enheten arbetar vi med inspiration av Signs of Safety och Motiverande samtal (MI) är en grundsten i vårt förhållningssätt. Vid behov erbjuder vi därför grundutbildningar i dessa metoder och förhållningssätt för nyanställda. Vi har extern handledning och vi erbjuder även friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom med flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga.
Som person tycker du att socialt arbete är viktigt och roligt. Du delar vår värdering att insatser bäst utformas i samverkan kring den enskilde. Du kan sätta dig in i andra människors situation, agerar lugnt i stressade situationer och trivs med att ha många bollar i luften. Vi tror också att du har ett gott omdöme i arbetet och vill bidra i enhetens metodutveckling. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och i skrift. Det är viktigt att du kan fullfölja processer och har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Lidingö stads värdeord är engagerad där du bidrar till en positiv arbetsmiljö och arbetar mot uppsatta mål. Professionell genom att ta ansvar för ditt uppdrag och har en helhetssyn med ett bra och respektfullt samarbete samt initiativrik genom att du använder dig av din kompetens och möter olika förutsättningar med kreativitet och öppenhet.

Övrigt
Lidingö stad tillämpar individuell lönesättning.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Inledande provanställning kan bli aktuell.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Lidingö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 sept 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.

Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.