Insatsledare

Insatsledare

Om arbetsplatsen
Vi är en växande kommun med ca 8 700 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. I Lessebo kommun är det lätt att lära känna varandra. Det finns ett nära samarbete förvaltningar och politiker emellan. I Lessebo kommun ser vi lite längre. Vi satsar på utvecklingsfrågor som stärker kommunen på både kort och lång sikt samt investerar för framtidens generationer. Tillsammans skapar vi en grön kommun som vi är stolta över och där vi värnar om varandras framtid. Vårt utvecklingsarbete med "utvecklingsstrategi 2025" fortsätter där målsättningen är att Lessebo kommun gör en hållbar resa där vi är fler än 10.000 invånare 2025. Lessebo kommun ska vara en attraktiv och trygg plats att leva på, för alla invånare.

Arbetsuppgifter
Är du vår blivande Insatsledare? Vill du arbeta i en organisation under utveckling? Som Insatsledare kommer du få en nyckelposition och kommer ha en avgörande roll gällande trygghet och säkerhet för medborgarna inom Räddningstjänsten Östra Kronobergs område. Vi är den lagom stora organisationen i Uppvidinge, Lessebo och Tingsryd kommuner, som vill ligga på framkant och erbjuda våra medarbetare omväxlande och meningsfulla arbetsuppgifter. Du kommer hos oss få möjlighet att arbeta i samtliga skeden, före, under och efter en händelse. Läs mer om oss på: http://ostrakronoberg.se/ Insatsledare med funktion Externutbildning & Tillsyn. Huvudsakliga arbetsuppgifter: - Områdesansvarig för deltidsstationerna i en av våra tre medlemskommuner. - Ansvarig för organisationens externutbildning. Bokning, planering och genomförande. - Utveckla en nära utbildningssamverkan med våra medlemskommuner. - Utbildningssamverkan med övriga räddningstjänster inom Räddsam Kronoberg. - Vid behov genomföra tillsyner. Insatsledare med funktion Internutbildning & Kompetensförsörjning. Huvudsakliga arbetsuppgifter: - Områdesansvarig för deltidsstationerna i en av våra tre medlemskommuner. - Ansvara för och utveckla den interna utbildning och övningsverksamheten. - Identifiera behov och planera organisationens kompetensförsörjningsplan. - Samordna organisationens G-RIB utbildningar. - Utbildningssamverkan med övriga räddningstjänster inom Räddsam Kronoberg. Vem är du? Vi har två lediga tjänster och söker dig som brinner för utveckling och utbildning. Vi vill att du medverkar till att utveckla arbetsprocesser, arbetssätt och rutiner för verksamheten. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, så som initiativförmåga och ledarskap samt att du har god förmåga att samarbeta och kommunicera med chefer, medarbetare samt externa samarbetspartners. Utöver ditt intressanta och viktiga funktionsuppdrag kommer du tjänstgöra som Insatsledare (Nivå 2 befäl) i den operativa utryckningsverksamheten efter särskilt beredskapsschema. Räddningstjänsten Östra Kronoberg är en del av Räddsam Kronoberg och operativa uppdrag kan därmed sträcka sig utanför eget primärområde.

Kvalifikationer
Godkänt kursintyg för antingen Räddningsledning B, Brandmästarexamen eller Brandingenjör/RUB. B körkort krävs för tjänsten. C kort ses som meriterande. Du får gärna ha erfarenhet från heltidsanställning inom kommunal räddningstjänst och särskilt då inom områden som utbildning, övning, personalfrågor och operativ verksamhet. Kanske har du kompletterat med annan relevant utbildning. Tillsyn A och/eller B är meriterande.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Pär Stensson
Telefon 0478-44302
Område Lessebo
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Brandkår
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (5 dagar kvar)