Sjuksköterska till Nytida Mogården

Sjuksköterska till Nytida Mogården

Är du en sjuksköterska som vill jobba i en trygg arbetsgrupp med utvecklingsmöjligheter. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Välkommen till Mogården i Nytida!

Nu söker vi på Mogården i Lerum en sjuksköterska för tillsvidareanställning. Tjänsten avser heltid med tjänstgöring på vardagar. Sök tjänsten senast 2022-12-31.

Om Mogården
Mogården ligger rofyllt i närheten av sjön Mjörn i Lerums kommun och man har nära till såväl torg som till naturen. Nytida Mogården erbjuder korttidsboende för vuxna personer med psykiatrisk diagnos och samsjuklighet med behov av dygnet runt personal. Vi arbetar med att erbjuda den enskilde ett tryggt boende med individuellt utformat stöd. Grunden i vårt arbete är pedagogik som utgår från tillgänglighet, bemötande, motivation, gott samarbete och helhetssyn. Mogården är en del av Nytida och arbetar enlig visionen " Vi gör världen lite bättre, en människa i taget".

På verksamheten arbetar man i ett team som består av verksamhetschef, gruppchef, sjuksköterska, aktivitetshandledare, behandlingspedagoger, socialpedagoger, lokalvårdare och kock. Det finns vaken personal dygnet runt. Personalen arbetar erfaret med medicindelegering.

Om rollen
Du värnar om boendes fysiska och psykiska hälsa genom sedvanligt sjuksköterskearbete. Ditt perspektiv och kompetens som sjuksköterska tillför en viktig del i det teamarbete som verkar kring varje boende.

Du är intresserad av att arbeta med boende både enskild och ibland i grupp med fokus på hälsa och upplevelsen av livskvalitet, ge stöd som hjälper boende att skapa nya goda vanor som bidrar till ökad livskvalitet i vardagen. Många av våra boende lever med en långvarig sjukdom och stödet för att kunna ta hand om sig själv och sin sjukdom är viktigt för att kunna leva ett så bra liv som möjligt sjukdomen till trots.

Vi använder oss av journalsystemet SafeDoc. Du kommer att arbeta med läkemedelshantering och delegation (att delegera omvårdnadspersonal). Du behöver kunna hämta läkemedelsordinationer i Pascal. En självklar del av arbetet är omvårdnadsarbete och viss somatisk vård, samtal, kontakter gentemot vårdgrannar och att delta i SIP/VPL, att dokumentera i Safedoc samt att göra riskbedömningar i samarbete med boendestödjare/kontaktpersoner.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med engagerade medarbetare, korta beslutsvägar och goda möjligheter att påverka ditt arbete. Vi har handledning och löpande kompetensutveckling i våra behandlingsmetoder.

Du kommer att ingå i ett nätverk av 4 antal sjuksköterskor och få introduktion och stöd av erfarna sjuksköterskor i din region.

Din erfarenhet och kunskap
Du är legitimerad sjuksköterska med kunskap om och stort intresse för personer med psykiatrisk problematik och samsjuklighet då det inte sällan finns med i boendes sjukdomsbild. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrin.

Om dig
Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat. I övrigt har du god datorvana samt goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du lever efter våra värderingar: Respekt - Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande. Ansvar - Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder. Enkelhet - Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss. Kunskap - Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Till dig från oss

För sjuksköterska som verkligen vill göra skillnad erbjuder vi:
 • Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
 • Synligt och tydligt ledarskap och korta beslutsvägar
 • Coachande och stöttande chefer nära dig
 • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
 • Förmånsportal med rabatter och förmån
På Mogården är vi särskilt stolta över att vi i vår arbetsgrupp har lyckats att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värnar om människan och arbetar aktivt med förbättringar.

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt skobidrag för omsorgspersonalen.
  Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

  Övrigt

  Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
  Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
  Sista ansökningsdag: 2022-12-12, rekrytering kommer att ske löpande så ansök redan idag.
  Körkort är ett krav
  För mer information kontakta: verksamhetschef, Stina Puumala Hellemar: 076-3183326
  Facklig kontakt: Vårdförbundet, Hampus Kalpakas, Mobilnummer:076-6217703, mail: vardforbundet@ambea.se

  Ansökan
  Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

  När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
  Mer info
  Kontaktperson Nytida AB
  Telefon 08 578 700 00
  Område Lerum
  Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (34 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se