Yrkeslärare El- och energiprogrammet

Yrkeslärare El- och energiprogrammet

Om arbetsplatsen
Lerums gymnasium ska vara en av regionens mest attraktiva gymnasieskolor och ett självklart alternativ för ungdomarna i Lerum. Vi söker nu dig som tillsammans med elever, medarbetare och skolledning vill vara med i det arbetet. Med sina ca 1300 elever är Lerums gymnasium en attraktiv och populär skola med en stark värdegrund som fokuserar på trygghet, närvaro och utmaningar. Skolan kännetecknas av bredd och spets. Vi har nio nationella program, gymnasiesärskola och IM, uppdelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Skolan har också en administrativ chef och en verksamhetschef för samordning. Lärarna är organiserade i arbetslag runt eleverna på de olika programmen. Gymnasiet ligger i en fantastisk miljö, med ett grönt parkområde, alldeles intill Säveån, bara några minuters promenad från Lerums centrum och tågstation.

Arbetsuppgifter
El- och energiprogrammet på Lerums gymnasium söker nu en yrkeslärare inom främst installationsteknik, elektroteknik, ellära och larm och säkerhetsteknik. Du kommer att tillhöra ett sammansvetsat arbetslag som tillsammans ansvarar för i stort sett samtliga kurser eleverna läser under sina tre år på gymnasiet. Som lärare på programmet kommer du också att vara mentor för en grupp elever. Förutom mentorskap ingår sedvanliga läraruppgifter. I samarbete med arbetslag och specialpedagog gör du anpassningar för elever i behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god ämneskompetens och helst också lärarutbildning och erfarenhet av att arbeta med gymnasieungdomar. Det är viktigt att du är en utpräglad lagspelare som tillsammans med dina kollegor i arbetslaget, arbetar för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling på sin väg mot vuxenlivet. Du är lärare i ämnen och kurser men din praktik genomsyras av läroplanens värdegrund och examensmålen för programmet. Ditt mentorskap kännetecknas av ett stort engagemang för hela människan och du förstår värdet av ett aktivt mentorskap i kontakten med eleven och, i förekommande fall, med vårdnadshavarna. Du har en tydlig pedagogisk idé kring hur du kan stödja utvecklingen hos varje elev utifrån läroplanens intentioner och övriga styrdokument. Du ser samarbete med andra lärare kring planering och utförande av undervisningen som en självklarhet och ett måste i en modern svensk skola. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och lösningsfokus och att du kan samarbeta och kommunicera med elever, kollegor, skolledning och övrig personal. Personlig lämplighet väger tungt. Vi ser fram emot din ansökan. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Christina Söderman
Telefon 0708-811663
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (10 dagar kvar)