Lerums kommun söker timvikarier och sommarvikarier inom Stöd och omsorg

Lerums kommun söker timvikarier och sommarvikarier inom Stöd och omsorg

Om arbetsplatsen
Har du fyllt 18 år, brinner för att arbeta inom äldreboende, hemtjänst eller boende personligt stöd i Lerums Kommun som timvikarie vid behov, både nu under våren samt under sommaren 2020? Då ska du söka till oss!

- Redan nu söker vi dig som kan arbeta vid behov i verksamheten inom sektor Stöd och omsorg. Du får en placering på en eller flera arbetsplatser där du är en viktig del för att ge en god omsorg och service till våra invånare. Du får introduktion, utbildning och uppföljning för att du ska utvecklas i din roll som medarbetare hos Lerums kommun,

- Till sommaren prioriterar vi dig som kan arbeta minst under åtta veckor, alltså hela sommaren. Önskvärt är att du kan arbeta minst fyra till sex veckor under perioden vecka 26 -33.

Under sommaren erbjuder vi både månadsvikariat samt timavlönade anställningar där du arbetar vid behov i verksamheten. Vart du blir placerad styrs av verksamheternas behov, din kompetens och i viss mån personliga önskemål.

Arbetsuppgifter
Vi söker vikarier till våra verksamheten inom:

Hemtjänst i Floda, Lerum och Gråbo.
Inom hemtjänsten får du möjligheten att vara med och skapa bra dagar för de vi är till för. En annan människas hem blir din arbetsplats. I din roll ingår att stötta omsorgstagarna efter deras behov i hemmet, till exempel vid måltider, personlig hygien, omsorg, tvätt och städ. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska. Arbetet sker självständigt eller tillsammans med kollega.

Äldreboenden i Floda, Lerum och Gråbo.
Inom äldreboenden erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete där du bidrar till de äldres välmående och livsglädje. Att arbeta på äldreboende innebär att ge god omvårdnad och social omsorg till de äldre. I ditt arbete ingår bland annat praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt och städning. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska.

Funktionsstöd i Floda, Lerum och Gråbo.
Inom funktionsstöd erbjuder vi dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med brukaren i fokus. Du arbetar med personer som har intellektuella, fysiska, neuropsykiatriska eller psykiska funktionsvariationer. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ge brukaren praktiskt och pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt att skapa en aktiv vardag utifrån brukarens individuella behov och förutsättningar. Du utför hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska.

Inom våra samtliga verksamhetsområden ingår dokumentation i systemet Treserva.

Kvalifikationer
Du är positiv, har ett respektfullt bemötande och har en god förmåga att möta människor i olika situationer. Du har goda kunskaper i det svenska språket och kommunicerar väl i både tal och skrift. Du ska ha god datorvana då uppdraget kräver dokumentation och datorer används som ett arbetsredskap.

Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning. Har du undersköterskeutbildning eller liknande så prioriteras du i rekryteringen. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet inom området.

För att arbeta inom hemtjänst och nattpatrullen är körkort klass B ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Bemanningsenheten
Telefon 0302-52 15 43
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (57 dagar kvar)