Vill du bli vår nya kollega i slöjd?

Vill du bli vår nya kollega i slöjd?

Om arbetsplatsen
Ljungviksskolan är en F-9 skola som ligger i Gråbo och är byggd 2012. Skolan är organiserad i sex arbetslag och tjänsten är i Estetarbetslaget som textilslöjdlärare. Skolan har idag 478 elever. Det är ett nära samarbete med två andra skolor i Gråbo då elever roterar i olika perioder.

Entreprenöriellt lärande, digitalisering och specialpedagogik är våra tre prioriterade mål. Vi söker en utbildad grundskollärare i slöjd. Vi ser gärna att du även har andra behörigheter. Du kommer tillsammans med arbetslaget utveckla och driva arbetet mot våra mål och gällande styrdokument samt aktuell forskning. Samplanering och kollegialt lärande är viktiga grundpelare för att driva vår skola tillsammans därav har alla lärare årsarbetstidsavtal. Det innebär 40 timmar per vecka och det finns en god anledning till att vi valt att arbeta med detta i Gråbo vilket vi gärna berättar mer om.

Vi har ett gott arbetsklimat med bra sammanhållning i kollegiet. Ett stöttande och hjälpande klimat där man är mån om varandra. Det är en hög grad av trivsel på skolan både hos elever och personal.

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett arbetslag där ni tillsammans ansvarar för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten. Ni tar tillvara på varandras kompetenser där ni både stöttar, utmanar och inspirerar varandra utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Du kommer ansvara för textil och har möjlighet till ett nära samarbete mellan trä, textil och bild.

Du kommer arbeta på Ljungviksskolan men med elever från tre olika skolor utifrån rotationsperioder.

Kvalifikationer
Du är en erfaren och behörig lärare och ser det som utmanande och roligt att arbeta i arbetslag för att nå alla våra elever. Du har digital kompetens då vi använder oss av det digitala som en självklarhet med eleverna. Inom slöjdämnet kan du hantera eller lär dig hantera digital utrustning som 3D-skrivare och digital broderimaskin.

Du är van att arbeta i nära samarbete med elevhälsan. Du har ett lågaffektivt förhållningssätt och gärna erfarenhet av att arbeta och stötta elever med funktionsvariationer inom NPF.
Du har inställningen att vi är en skola där vi alla gemensamt tar ansvar för alla elever.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Höög
Telefon 0302-52 17 33
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 apr 2020 (9 dagar kvar)