Vi söker en samordnare till Enheten för flerspråkighet i Lerum.

Vi söker en samordnare till Enheten för flerspråkighet i Lerum.

Om arbetsplatsen
Enheten för flerspråkighet i Lerums kommun erbjuder modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål till nyanlända elever. Hos oss arbetar 25 lärare /studiehandledare med 22 olika språk. Studiehandledningen erbjuds till nyanlända elever och omfattningen ska vara individuell och utgå från elevens behov. Vi arbetar tätt ihop med mottagningsenheten Start där man tar emot, kartlägger och undervisar (8 veckor) nyanlända elever. Din arbetsplats kommer du att ha på Halinska villan på Dergårdsområdet. Tjänsten är på 50 % med varaktighet till och med 2021-06-30 med trolig fortsatt tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Samordnarens uppdrag är att ta emot mottagningsenhetens elevuppgifter samt skolornas ansökan om studiehandledning och i samarbete med skolornas SVA-lärare organisera och fördela studiehandledningstimmar utifrån elevernas individuella behov. Tjänsten innebär även att vara ett stöd vid rekryteringar, beställningar av fjärrundervisning, informera och handleda nyanställda samt samordna tjänster. Som samordnare kommer du att arbeta som stöd till enhetschef och i nära samarbete med utvecklingsledare och SVA-lärare. .

Kvalifikationer
Vi söker dig, som har högskoleexamen inom det pedagogiska området samt erfarenhet av pedagogisk verksamhet och administration. Du är: * Kunnig i frågor som rör flerspråkighet och nyanländas lärande * Kommunikativ * Strukturerad * Handlingskraftig Du kan kommunicera väl i både tal och skrift och har god vana vid att arbeta med digitala verktyg.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Marija Stiskalo
Telefon 0302-521301
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)