Ungdomsbehandlare/ Familjebehandlare till Familjestödsenheten

Ungdomsbehandlare/ Familjebehandlare till Familjestödsenheten

Om arbetsplatsen
Vi söker en engagerad och erfaren ungdomsbehandlare/ familjebehandlare till vår öppenvård, familjestödsenheten i Lerum. I Lerum har vi nära till beslutsfattare och samarbetspartners. Kommunikationerna är bra och nära så det är lätt att ta sig hit. Du får tio engagerade kollegor med omfattande erfarenheter av socialt arbete och familjebehandling. Vi hoppas att du vill vara delaktig i vårt utvecklingsarbete och bidra med erfarenhet och kompetens. Kompetensutveckling är viktigt för att du ska utvecklas i din roll och som medarbetare. Vi ser positivt på möjligheten att du deltar på kurser, webbseminarium och andra utbildningar under tiden du är anställd hos oss. Vi har regelbunden extern handledning och nära metodstöd av metodhandledare. Vi har möjlighet till viss flexibilitet i vår arbetstid då Lerums kommun tillämpar årsarbetstid.

Arbetsuppgifter
Som Ungdomsbehandlare/ Familjebehandlare arbetar vi på uppdrag från socialsekreterare med familjer, barn och unga 0-20 år. Ungdomsbehandlaren/ Familjebehandlaren ansvarar för att tillsammans med den enskilde/familjen utforma en genomförandeplan i förhållande till uppdrag och målsättningar. Familjestödsenheten har ett särskilt uppdrag att utveckla verksamheten för att kunna ge kvalificerade och flexibla insatser på hemmaplan. Vi arbetar aktivt och flexibelt i ett förändringsarbete med olika insatser tillsammans med föräldrar och deras barn, med andra för familjen viktiga personer och professionella aktörer. Det innebär olika former av stöd såsom familjebehandling, föräldrastöd samt enskilda samtal/insatser med barn och ungdomar, nätverksträffar mm. Vi arbetar utifrån ett systemiskt perspektiv, är lösningsorienterade och verkar för att arbeta evidensbaserat. Våra uppdrag rymmer allt från enskilda insatser, umgängesstöd till skräddarsydda, intensiva insatser för att barn och ungdomar ska kunna bo kvar i sin ursprungsfamilj. Vi vill stärka arbetet med enskilda kvalificerade stödkontakter med unga knutet till familjearbetet. I arbetet som ungdomsbehandlare/ familjebehandlare förväntas du arbeta i både team och enskilt beroende på uppdragets art. Arbetet sker i våra lokaler, i hemmet eller på andra lämpliga platser. Du förutsätts även kunna arbeta kvällstid i viss mån och du förväntas tillsammans med övriga kollegor delta i planering och fördelning av arbetsuppgifter för att enheten ska kunna använda resurser och erfarenheter så optimalt som möjligt.

Kvalifikationer
Du är socionom, socialpedagog eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med ungdomar och familjebehandlande arbete. Vidareutbildning inom psykosocialt arbete, familjeterapi, systemterapi, FFT, Repulse, Trappan eller andra metodkunskaper inom området är meriterande. Du har lätt för att motivera människor till förändring och verkar utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du har intresse för, och lätt att etablera relation med unga. Vi lägger stor vikt vid att du är ansvarsfull, flexibel och uthållig samt har en god förmåga att få till stånd samarbete med familjer, föräldrar, barn, unga och interna/externa samverkanspartners. Du har dokumentationsvana och en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Vi använder oss av verksamhetssystem Treserva. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Tillträde snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anna-Carin Tonnvik
Telefon 0302-52 24 48
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (16 dagar kvar)