Trä- och metallslöjd och annat ämne

Trä- och metallslöjd och annat ämne

Om arbetsplatsen
Alléskolan årskurs 6-9, med ca 620 elever ligger i Floda och vår organisation med åtta självständiga arbetsenheter, EHT samt fritidsgården har visat sig skapa ett bra arbetsklimat och trivsel. Varje arbetsenhet förfogar över en egen del av skolan vilket skapar struktur och lugn för eleverna som slipper för många förflyttningar. Alléskolan är en skola som arbetar utifrån en arbetslagsstyrd organisationsmodell samt har ett väl utvecklat elevhälsoarbete. Skolan har en tydlig infrastruktur vilket genererar möjlighet att föra enhetens utvecklingsfrågor framåt. Alléskolan ligger nära pendelstationen i Floda och flertalet av våra medarbetare pendlar från både Alingsås och Göteborg. Skolan präglas av ett samarbetande klimat och där vi hoppas att du precis som vi värdesätter att ha kul och trivsamt på vårt jobb. Vi står i startgroparna för en eventuell lokalflytt av trä- och metallslöjden vilket skulle medföra en rolig nystart av de nya lokalerna.

Arbetsuppgifter
Med anledning av framtida pensionsavgång och att vi nu utökar med en klass på skolan så behöver vi utöka vår lärarstyrka. Vi söker dig, utbildad högstadielärare, med behörighet i trä- och metallslöjd samt annat ämne. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en driven, utvecklingsbenägen och engagerad pedagog. Vi behöver dig som är nyfiken, vill tänka nytt, ser möjligheterna och tar dem. På Alléskolan har du flera ämneskollegor som du träffar regelbundet via ämneskonferenser. Skolan arbetar bland annat med kooperativt lärande vilket vi ser stora vinster med. Du behöver inte behärska detta idag men du behöver sätta dig in i tankarna och visa en nyfikenhet.

Kvalifikationer
Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individuellt, skapar goda relationer och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen. På Alléskolan arbetar alla med Classroom. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra. Du är initiativtagande till att prova nya metoder och arbetssätt för att uppnå goda resultat. Vi vill att du har förmåga att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll för att kunna utveckla arbetet och kunskaperna ytterligare. Du värdesätter olikheter och arbetar aktivt för ökad inkludering tillsammans med eleverna. Du uppskattar att arbeta i team och ser vinsten med vad ett sådant samarbete innebär. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Malin Friberg
Telefon 0302-521668
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (33 dagar kvar)