Studie- och yrkesvägledare Lerums Gymnasium

Studie- och yrkesvägledare Lerums Gymnasium

Om arbetsplatsen
Lerums gymnasium ska vara en av regionens mest attraktiva gymnasieskolor och ett självklart alternativ för ungdomarna i Lerum. Vi söker nu dig som tillsammans med elever, medarbetare och skolledning vill vara med i det arbetet. Med sina ca 1350 elever är Lerums gymnasium en attraktiv och populär skola med en stark värdegrund som fokuserar på trygghet, närvaro och utmaningar. Skolan kännetecknas av bredd och spets. Vi har nio nationella program, gymnasiesärskola och IM, uppdelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Skolan har också en administrativ chef och en verksamhetschef för samordning. Lärarna är organiserade i arbetslag runt eleverna på de olika programmen. Gymnasiet ligger i en fantastisk miljö, med ett grönt parkområde, alldeles intill Säveån, bara några minuters promenad från Lerums centrum och tågstation.

Arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare arbetar du riktat mot flera av skolans program och samarbetar med rektor, administrativ personal, lärare och elevhälsan. De skolövergripande insatserna planerar du tillsammans med skolans andra SYV. Du arbetar med att öka elevernas valkompetens, motivation och vidga elevernas perspektiv kring framtiden. Du är väl insatt i hur studie- och yrkesvägledning styrs i skollagen och andra styrdokument. Du har ett nära samarbete med personalen och eleverna på programmen och samarbetar och skapar nätverk med externa aktörer. Tillsammans med övriga studie- och yrkesvägledare i kommunen arbetar du med utveckling av studie- och yrkesvägledningen i Lerum.

Kvalifikationer
Du är utbildad studie- och yrkesvägledare eller har liknande kompetens. Du bör ha några års erfarenhet av yrket och är strukturerad, målinriktad och utvecklingsbenägen. Du kan prioritera och planera ditt arbete, Du tycker om att jobba med ungdomar och är en god kommunikatör. Du har lätt för att samarbeta med andra människor. Tillträdesdatum kan diskuteras.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Astrid Kling
Telefon 0761-295466
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (10 dagar kvar)