Stödpedagog sökes till Floda Portars gruppbostad, Bmss

Stödpedagog sökes till Floda Portars gruppbostad, Bmss

Om arbetsplatsen
Gruppbostaden Floda Portar kommer till hösten 2021 att återgå till kommunal regi och vi söker nu en stödpedagog som vill vara med på resan att driva kommunens kvalitetsarbete framåt. Våra mål i verksamheten handlar om att: - Öka brukarnöjdheten. - Vara en attraktiv arbetsgivare, genom att ha tydliga roller, mandat och frihet i sin roll. - Öka användandet av välfärdsteknik. - Säkerställa en rättssäker och kvalitativ handläggning/dokumentation.

Arbetsuppgifter
Stödpedagogens huvuduppgift är att tillsammans med enhetschef kvalitetssäkra och vidareutveckla verksamheten utifrån ett brukar- och personalperspektiv, där brukarperspektivet står i fokus. Utgångspunkten är brukarens genomförandeplan samt aktuella mål och rutiner för enheten. Ditt ansvar som stödpedagog är också att utveckla och driva den pedagogiska utvecklingen i verksamheten tillsammans med medarbetare och enhetschef. I ansvaret kan ingå att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder. Som stödpedagog har du ett övergripande ansvar för att den sociala dokumentationen håller god kvalitet i systemet Treserva. För att kunna bolla idéer och erfarenheter har du ett nära samarbete med övriga stödpedagoger inom Bmss. Utöver enhetens samarbete ingår du i ett stimulerande nätverk med andra stödpedagoger från andra enheter inom funktionsstöd som leds av verksamhetens metodutvecklare. Viss tid av din arbetstid kommer vara administrativ och resterande del av arbetstiden kommer ske i direktarbete med brukare inom Bmss. Tjänsterna innefattar dag, kväll, helg och sovandejour tjänstgöring. För att komma in i hela arbetslaget förväntas du jobba var 3:e helg. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad stödpedagog, eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person ser vi gärna att du är nyfiken, gillar att leda i det pedagogiska arbetet och att du alltid har brukare och verksamhetens bästa i fokus. Vi vill ha ett gott samarbete med interna och externa samarbetspartners och du är en god representant för Lerums kommun. Du är intresserad av att möta människor och är en stabil och trygg person. Du ska kunna arbeta självständigt, men även kunna samarbeta och vara öppen för utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom funktionshinderområdet och/eller av pedagogiskt arbete. B-körkort är önskvärt men inget krav.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon 0302-52 10 00
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (6 dagar kvar)