Stödassistent sökes till Aggegårdens korttidshem

Stödassistent sökes till Aggegårdens korttidshem

Om arbetsplatsen
Aggegården är ett korttidshem för barn och ungdomar placerat i Gråbo. Insatsen syftar till att erbjuda barn och ungdomar med funktionsnedsättning möjlighet till stimulans och miljöombyte och att erbjuda anhöriga avlastning. Barnen/ungdomarna är i olika åldrar och har olika funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter
Som stödassistent på Aggegården arbetar du i ett brukarnära arbete tillsammans med övriga stödassistenter och stödpedagoger. Som stödassistent arbetar du med att stödja och motivera individen till ökad självständighet och utgår från de resurser och förmågor varje individ har. Vi lägger stort fokus på att arbeta strukturerat med stöd, tydliggörande pedagogik och pedagogiskt arbetsmaterial samt dokumentation. Grunden för vårt arbete är individens genomförandeplan. Du har tillsammans med dina kollegor ansvar att upprätthålla och följa upp denna.
Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad.


Kvalifikationer
Vi söker dig som studerat Barn -och fritidsprogrammet, Omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du tidigare arbetet inom området. Du har god datakunskap och du har god förmåga att formulera dig muntligt och i skrift.
Önskvärt är att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ett strukturerat arbetssätt med tydliggörande pedagogik. Har du kunskap om NPF, utmanande beteende, alternativa kommunikationssätt som tecken som stöd, seriesamtal, sociala berättelser är det meriterande. Du är tydlig i ditt kroppsspråk och det är en självklarhet att du har ett gott och lågaffektivt bemötande och ett reflekterande förhållningssätt. Du behöver snabbt kunna anpassa och prioritera arbetet efter det behov verksamheten kräver. Körkort är önskvärt.

Har du ett brinnande intresse för att arbeta med människor?
Är du en person som strävar efter att hela tiden utveckla verksamheten?
Vill du arbeta med förhållningssätt och bemötande?
Vill du vara med och utveckla metoder och pedagogiska verktyg?
Gillar du utmaningar?

Då kan det vara Dig vi söker!


Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Johanna Wallin
Telefon 0302-52 19 93
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (5 dagar kvar)