Specialpedagog till Enheten för elevhälsa och utveckling (EEU)

Specialpedagog till Enheten för elevhälsa och utveckling (EEU)

Om arbetsplatsen
Nu finns det möjlighet för dig som vill vara med och utveckla det specialpedagogiska arbetet i Sektor lärande! Vi rekryterar en specialpedagog vars uppdrag kommer att vara i Team elevhälsa, vilket är en del av den centrala enheten för elevhälsa och utveckling (EEU). EEU är en stödenhet inom Sektor lärande vars uppdrag är att i första hand stödja verksamhetsformerna förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola och grundsärskola. I vissa frågor arbetar vi även som stöd till gymnasieskolan, gymnasiesärskolan och vuxenutbildningen.

Arbetsuppgifter
Vi inrättar nu en ny tjänst hos oss i Team elevhälsa! Uppdraget innefattar ett övergripande och stödjande arbete till kommunens förskole- och skolenheter utifrån identifierade behov i elevhälsoarbetet. I tjänsten ingår även en tät samverkan med elevhälsopersonalen vid kommunens resursskola, Lindénska skolan för att på så sätt öka erfarenhetsutbytet mellan kommunens grundskolor och Lindénska skolan. Med din kompetens kring tillgängliga lärmiljöer, såväl pedagogiska, sociala som fysiska, bidrar du till att stötta våra skolors elevhälsoteam i arbetet för en god pedagogisk lärmiljö för elever i behov av särskilt stöd. Du kommer också att, tillsammans med kollegor inom enheten, ansvara för professionsnätverk som regelbundet hålls inom kommunen samt utbildningsinsatser och annat utvecklande elevhälsoarbete.

Kvalifikationer
Som specialpedagog hos oss söker vi dig som är en kompetent och kvalificerad samtalspartner och rådgivare i specialpedagogiska frågor och som genom observationer, handledning och fortbildning bidrar till att skapa en högkvalitativ och tillgänglig utbildning för kommunens elever. Det är meriterande om du har goda kunskaper i vad som krävs av det pedagogiska arbetet kring att skapa tillgängliga lärmiljöer för elever inom neuropsykiatriska funktionsvariationer och speciellt inom autismspektrum. Vi ser vidare att du är flexibel och har förmåga att anpassa ditt uppdrag efter enheternas upplevda behov. Prestigelöshet och förmåga att skapa goda relationer i utmanande sammanhang är viktigt för uppdraget. Du har även goda förmågor att uttrycka dig väl i tal och skrift och ditt förhållningssätt präglas av lyhördhet, tydlighet och mod att driva frågor med elevens bästa i fokus. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskola, skola och barnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. Erfarenhet och adekvat utbildning för uppdraget krävs.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Emilie Torbjörnsdotter
Telefon 0761-12 32 95
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.eeulerum.com/
Sista ansökningsdag 28 mars 2021 (27 dagar kvar)