Specialpedagog till Östad Enhet

Specialpedagog till Östad Enhet

Om arbetsplatsen
Vill du göra stor skillnad i det lilla sammanhanget? Vill du följa barn och elevers utveckling från förskola till åk 5 och arbeta i både förskola och skola? Vill du arbeta övergripande med specialpedagogiska uppdrag samt barn och elevnära? Vill du vara med och möjliggöra för människor att nå sina drömmar? Då är detta tjänsten för dig! Östad är en liten enhet. Den består av en F-5 skola och en förskola med fyra hemvister. Förskolan ligger i natursköna Sjövik, nära sjön Mjörn och skolan är belägen vid Östad kyrka. Du tar dig enkelt hit med buss, bil eller varför inte cykel. Vi som arbetar på enheten är ungefär 40 personer. Vi arbetar systematiskt med vårt kvalitetsarbete med målet att våra barn och elever ska lämna förskola och skola med handlingskraft, en god självkänsla och goda studieresultat. För oss är det viktigt att barn och elever får använda alla sina erfarenheter och språk för att utveckla sin identitet, nya förmågor och insikter. Vi ser att barn och elever lär sig bäst när de får arbeta och utvecklas tillsammans. Vår vision, att vi lär med hjärta och hjärna bygger på en människosyn som inkluderar och accepterar alla, oavsett om mötena sker under ett arbetspass i förskolan, under en lektion, på rasten eller på fritids. Vi söker nu dig som vill göra stor skillnad och följa barnens utveckling från förskolan tills dess att de lämnar mellanstadiet. Vi söker dig, som tillsammans med oss, vill rusta våra barn och elever med tilltro och tillit till sina och andras förmågor att göra gott samt att ge dem framtidstro och kunskaper som kommer att hjälpa dem att må bra, nå så långt som möjligt och lyckas i livet. Vi söker dig som är nyfiken, intresserad, påhittig och som finner glädjen i att se barn och elever utvecklas och växa som människor. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med mycket kunskap, erfarenheter, stor gemenskap och mycket värme.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med personalen, övriga i EHT och rektorer arbetar du för att förskola och skola ska möta och stödja alla barn och elever så att de mår bra och i en trygg lärmiljö får möjlighet att utvecklas både i sitt lärande och socialt i sina relationer. Du handleder kollegiet i pedagogiska frågor och du har ett tätt samarbete med vårdnadshavarna. Du ser möjligheterna och använder din spetskompetens för att finna vägar, metoder och pedagogiska verktyg i vardagen, för extra anpassningar och särskilt stöd. Du hjälper pedagogerna i utformandet av tillgängliga och kommunikativa lärmiljöer. Du initierar och genomför pedagogiska kartläggningar och utredningar samt är med i utformandet av handlingsplaner och åtgärdsprogram. Tjänsten innebär främst övergripande specialpedagogiska uppdrag i förskola och skola men också undervisning till enskilda elever eller i mindre grupper i skolan. Tjänsten delas mellan förskola och skola med övervägande del av tiden förlagd i skolan.

Kvalifikationer
Du behöver vara behörig specialpedagog. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete i både förskola och skola.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Wassenius Rapp
Telefon 072 465 86 62
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (8 dagar kvar)