Specialpedagog som brinner för organisationsutveckling

Specialpedagog som brinner för organisationsutveckling

Om arbetsplatsen
Vi är två rektorer som söker en specialpedagog som älskar organisationsutveckling och som vill leda både elevhälsa och skolans utveckling tillsammans med oss. Vi söker en person som vill vara del av vårt ledningsteam, inte räds att utmana oss och pedagogerna i organisatoriska och specialpedagogiska frågor. Som specialpedagog i enheten Uddared/Hästhagen ingår du i vårt elevhälsoteam där vi strävar mot ett förebyggande och främjande arbetssätt med alla elevers bästa i fokus.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som specialpedagog är att stödja och utmana lärarnas undervisning för att differentiera, individualisera och inkludera undervisningen för varje elev genom handledning av lärare och arbetslag. Vara inläst och uppdaterad på specialpedagogisk forskning. I din roll som specialpedagog handleder du och gör tillsammans med lärare, pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram, särskilda anpassningar och stöttar dem i analysen av dessa. Handledning och coaching av lärare i skola och fritidshem ska vara något du brinner för. Du ska också vilja ingå i utvärderings- och analysarbete av verksamheten i stort. Du ska kunna arbeta självständigt och själv ta initiativ samtidigt som teamkänslan och arbetsglädjen tillsammans ska vara viktig för dig. Du tar ett ledaransvar i elevhälsoteamet och dina nyckelord är medmänsklighet, nyfikenhet, intresse för att skapa förutsättningar för lärande och social hållbarhet för varje elev.

Kvalifikationer
Du ska vara eller utbilda dig till specialpedagog, ha en hög social kompetens, kunna leda och få med dig andra i utvecklingsarbete. Ha en stark tro på att varje individ har möjlighet att utvecklas med rätt förutsättningar. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Helena Rydén
Telefon 0302-52 18 40
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 aug 2020 (16 dagar kvar)