Speciallärare åk 5-9 till Stenkulan

Speciallärare åk 5-9 till Stenkulan

Om arbetsplatsen
Stenkulan är en F-9 skola som ligger mitt i Lerums kommuns hälsostråk. I skolans arbetslagsstyrda, decentraliserade organisation har arbetslagen ett stort ansvar och mandat att organisera verksamheten och elevgruppens lärande. Arbetslagen arbetar systematiskt med uppföljning av elevernas kunskapsresultat, deras trivsel, trygghet, studiero och närvaro. Elevernas behov är utgångspunkten för det kollegiala lärandet i arbetslagen. Vi tillämpar arbetstidsavtalet 40+5 för att ge utrymme åt det kollegiala lärandet och samarbete i arbetslag och ämnesgrupper. Skolan har ändamålsenliga, välfungerande lokaler och skolgårdar. Tillgången till friluftsområden och idrottsanläggningar är goda och kommunikationerna till Alingsås och Göteborg är mycket goda.

Arbetsuppgifter
Du ingår i skolans specialpedagogiska team. Som speciallärare hos oss ger du stöd till arbetslag, enskilda elever och elevgrupper. Som en del av det specialpedagogiska teamet arbetar du på individ- grupp samt organisationsnivå. Du handleder lärare som undervisar elever i behov av stöd genom att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor. Du ger förslag på lämpliga strategier, metoder, material och verktyg. Du deltar i arbetslagens arbetet med att utveckla undervisningen efter elevernas behov och du bidrar i arbetet med relevant forskning. Du är ett stöd för arbetslagen i arbetet med att utveckla verksamheten utifrån det systematiska kvalitetsarbetets analyser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är speciallärare och vill arbeta med årskurserna 5-9. Som person är du relationsskapande och har ett gott bemötande mot såväl elever som vårdnadshavare och kollegor. Du samarbetar framgångsrikt med andra. Du är legitimerad lärare.

Övrigt
Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. För mer information besök gärna www.lerum.se För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anna Branden
Telefon 0302-52 17 02
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.lerum.se/stenkulan
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (17 dagar kvar)