Spansklärare till härliga Rydsbergsskolan

Spansklärare till härliga Rydsbergsskolan

Om arbetsplatsen
Rydsbergsskolan är en skola med tydligt fokus på framtiden. I arbetslag med helhetsansvar för sina elevers kunskapsutveckling arbetar vi med entreprenöriellt lärande, ämnesövergripande arbete, med individens lärande i centrum och med ett väl utvecklat mentorssystem. I vår skola går ca 430 elever i grundskola och grundsärskola. Rydsbergsskolan har sedan 2015 valt att arbeta med Puls för lärande, det genererar totalt fyra dagars fysisk aktivitet för alla elever. Två av dessa dagar i form av Idrott & hälsa och två dagar just pulspass. På Rydsbergsskolan vill vi ha roligt tillsammans och arbetar med att stärka vi-känslan ytterligare med hjälp av personalaktiviteter och att göra saker tillsammans. Vi har friskvård tillsammans en gång i veckan, ett rörelseråd för eleverna och att vi vill sätta "Rydsbergsskolan i rörelse". Det innebär tex att vi aldrig sitter still mer än 50 min. Våra elever är en viktig del i rekryteringen, så förbered dig på att träffa dem på intervjun. Under parollen "Jag vill att det ska gå bra för dig" arbetar vi mot både elever, föräldrar, personal och andra aktörer med viljan att göra varandra bra. För oss som rektorer är det oerhört viktigt att vi hjälper varandra att bli bra. Skolan är nu i ett mycket positivt skede, efter långvarigt hårt jobb, kontinuitet i personalen, motiverade elever och höga resultat. Det pratas väldigt positivt om Rydsbergsskolan och det är vi som rektorer väldigt stolta över. Vi väntar inte på att ansökningsdatumet går ut, vi påbörjar rekryteringen direkt. Så in med ansökan! Varmt välkommen till oss! Emil Beckman & Peder Westman

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är utbildad lärare i spanska, men gärna med ytterliggare behörighet i andra ämnen. Du ska vilja arbeta i en verksamhet där eleven är i centrum för sin egen utveckling och för sitt eget lärande. I mentorsrollen är kommunikation och engagemang viktig egenskaper och du förväntas ta ett stort ansvar för dina mentorselever.

Kvalifikationer
Du har lämplig lärarutbildning och behörighet att undervisa i grundskolans senare år. Meriterande är om du har erfarenheter från en skola som arbetar med entreprenöriellt lärande. Du behöver vara modig, flexibel, prestigelös och våga testa nya arbetssätt. Att du älskar att arbeta tätt tillsammans i arbetslag ser vi som en självklarhet. Det är också viktigt att du längtar efter att arbeta på en skola där vi tillsammans skapar möjligheter för eleverna att få utveckla de kunskaper de behöver i framtidens samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Är du nyexaminerad så arbetar vi med mentorskap och tätt stöd i arbetslaget.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)