Socialt ansvarig samordnare (SAS)

Socialt ansvarig samordnare (SAS)

Om arbetsplatsen
Vi söker nu dig som vill ta vid arbetet som socialt ansvarig samordnare (SAS) hos oss i Lerums kommun. Vi är en spännande och utvecklingsfokuserad kommun där vi arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat. Vi utvecklar ett processorienterat arbetssätt och som SAS blir du en naturlig del av detta när vi utvecklar och förbättrar socialtjänstprocessen. Socialt ansvarig samordnare-uppdraget omfattar hela sektorns verksamhet: Individ och familjeomsorg, äldreomsorg, funktionshinderverksamhet, både myndighetsutövning och utförarverksamhet. Tjänsten ligger organisatoriskt under sektorchef och SAS utgör tillsammans med funktionerna MAS, MAR samt strategisk verksamhetsutvecklare en stabsfunktion i sektorn.

Arbetsuppgifter
Ditt ansvarsområde innefattar: * Ge stöd till verksamhetsansvariga vid bedömning och planering av förbättringsåtgärder i samband med att brister konstaterats * Utredning och bedömning av missförhållanden och i förekommande fall anmälan till tillsynsmyndigheten IVO * Introduktion och utbildning av chefer och stödfunktioner * Samordning av dokumentationsnätverk * Omvärldsbevakning gällande lagstiftning och övrigt som påverkar ansvarsområdet SAS-rollen ska vara proaktiv och vi vill att du ska kunna vara närvarande i verksamheterna, nära de operativa cheferna likväl som att kunna ta en strategisk roll. Du stödjer verksamheterna aktivt i det systematiska kvalitetsarbetet och kommer att ha ett nära samarbete med chefer, metodutvecklare och andra nyckelroller. Tjänsten som Socialt ansvarig samordnare är på heltid och en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Lerums Kommun tillämpar årsarbetstid och möjlighet till distansarbete finns. Du kommer att utgå från Kommunhuset, mitt i centrum, som möjliggör mycket goda pendlingsmöjligheter!

Kvalifikationer
Vi söker dig som med engagemang och ett lösningsinriktat förhållningssätt tar dig an detta uppdrag. Du ska kunna arbeta proaktivt i nära samarbete med enhetschefer för att skapa bästa förutsättningar för god kvalitet i verksamheterna. Du tar mycket egna initiativ och ser till att arbetet går framåt samt följer upp resultat. Du är tydlig i din yrkesroll och agerar professionellt i förhållande till uppdraget, samtidigt som du är lyhörd och har förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Du arbetar gärna i grupp med andra för att fullfölja uppgifter och nå mål och du duktig på att samarbeta med det gemensamma uppdraget i fokus. Vidare har du en god analytisk förmåga och kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i komplexa problem, samt föreslå möjliga lösningar. I kombination med detta är du kommunikativ i din yrkesroll och kan uttrycka kärnan i argument på ett tydligt och pedagogiskt sätt. * Akademisk examen från socionomutbildning * Dokumenterad yrkeserfarenhet som socionom * Väl förtrogen med lagstiftningen SOL, LVM, LVU och LSS, samt flerårig vana av handläggning och dokumentation inom det sociala området * Obehindrade kunskaper i svenska språket med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift * Erfarenhet av arbete inom flera av de verksamhetsområden som tjänsten omfattar är meriterande * Tidigare erfarenhet av arbete som SAS eller i övergripande roller så som chef, ledare eller verksamhetsutvecklare är meriterande * Van användare av digitala system som stöd i arbetet * B-körkort Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Caroline Carlsson
Telefon 031-725 45 39
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)