Socialsekreterare Barn/unga

Socialsekreterare Barn/unga

Om introduktion och arbetsuppgifter Vi ger dig en individuell introduktion på arbetsplatsen samt en mentor under den tid du behöver; oavsett om du är ny eller erfaren i yrkesrollen. Nya socialsekreterare får ta del i introduktionsprogrammet Yrkesresan i regi av Göteborgsregionen, GR. Du utreder och beslutar om insatser enligt SoL och LVU samt följer upp beslutade insatser. Som utredare av barn och ungas livssituation har du en viktig uppgift. Arbetet ställer betydande krav på din kompetens, kapacitet och samarbetsförmåga. Du kommer att ingå i ett av två utredarteam med en metodhandledare som stöttar dig i den process som du som handläggare ansvarar för. Utöver det dagliga stödet får du tillsammans med gruppen regelbunden extern handledning.

Kvalifikationer
Vilka kvalifikationer behövs för tjänsten? Du behöver ha socionomexamen alternativt att du blir examinerad socionom till sommaren. Har du vana av myndighetsutövning och att utreda enligt BBIC, samt är insatt med vad uppdraget som utredare innebär ser vi det som meriterande. Du uttrycker dig väl i svenska, både i tal och i skrift och ser metodutveckling som en viktig del av myndighetsutövningen. Du har också förmåga att arbeta självständigt, driva processer och fatta egna beslut. Vi söker personer som kan bidra till en jämställd service och bemötande samt bidrar till att skapa en inkluderande miljö på arbetsplatsen. Körkort är ett krav. Personliga egenskaper väger tungt för denna tjänst. Det vi ser som viktigt är att ha barnperspektivet i fokus och att behandla alla vi möter med respekt för deras situation och integritet. Du är prestigelös, flexibel och trivs med att samarbeta med andra i en miljö där mycket pågår och där det stundtals kan vara ett högt tempo. Du behöver vara noggrann och stresstålig samt att du i krissituationer har förmåga att agera lugnt och metodiskt. Du är empatisk och vet vad ett gott bemötande innebär, både i möten med familjer och gentemot kollegor. Tillträde enligt överenskommelse.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Lindblom
Telefon 0302-52 14 41
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du snäll? Då vill vi och barnen vi träffar att du ska jobba hos oss på socialtjänsten i Lerums kommun. När Socialstyrelsen har intervjuat barn för att höra om deras erfarenheter av samtal inom vård och omsorg är det många som gett samma svar på frågan vad det är som gör att ett samtal blir bra: att den vuxne är snäll. Att vara snäll, glad och peppande är också viktiga egenskaper för att vi ska trivas tillsammans på vår utredningsenhet för barn och unga i Lerums kommun. Vill du ha ett viktigt och utvecklande jobb där du har barn och ungdomar i fokus? Som socialsekreterare hos oss blir du en del av en arbetsgrupp där gemenskap och samverkan står i fokus. Vi hjälps åt, kommer med idéer och delar med oss till varandra. Vi strävar efter en arbetsplats där det finns tid och utrymme för reflektion, utbildning och återhämtning. Hos oss kan du göra skillnad för barn som riskerar att fara illa. Vi rekryterar nu fler medarbetare för att stärka vår arbetsgrupp och söker dig som vill vara delaktig i vårt fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten barn och unga i Lerum. Hos oss kommer du att arbeta med utredning och uppföljning av ärenden för barn och ungdomar 0-18 år. På enheten finns också fyra kollegor som arbetar med familjerätt. Vi har en enhetschef, två metodhandledare samt en verksamhetsutvecklare.