Slöjdlärare till Knappekullaskolan

Slöjdlärare till Knappekullaskolan

Om arbetsplatsen
Knappekullaskolan ligger centralt i Lerum nära till kommunikationer och centrum. Intresset för skolan är stort, antalet elever ökar och för närvarande har vi ca 500 elever i åk f-5 och Grundsärskola. Knappekullaskolan ligger i ett område med stort föräldraengagemang och vi har ett mycket bra samarbete med vårdnadshavare och elever. 2024 är det planerat att Knappekullaskolan skall ersättas av en nybyggd f-9 skola i närområdet. Alla elever är allas ansvar och alla elever ska få det de behöver för att lära och utvecklas. Skolan arbetar med goda kunskaper i en trygg miljö och vi strävar efter att alla elever skall nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. All pedagogisk personal är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett arbetslag med tre-fyra klasser i samma årskurs. Du är en viktig del av laget där ni tillsammans ansvarar för verksamheten i årskursen och gemensamt arbetar för en gemensam röd tråd i er verksamhet. Du kommer framförallt att ansvara för ämnen utifrån din behörighet och samverka kring klasserna med övriga lärare och fritidspersonal i arbetslaget med sedvanliga arbetsuppgifter i verksamheten. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av pedagogiskt arbete i elevgrupp enligt gällande styrdokument. Du kommer att arbeta nära övrig personal på skolan där vi arbetar med ett lärande hela dagen. Hos oss hänger fritids och skola samman. Du har ett positivt förhållningssätt och arbetar för att stödja elevernas utveckling samt utvecklar elevernas sociala förmågor och kunskaper.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad lärare och har behörighet för slöjd alternativt slöjd och annat ämne. Eftersom vi planerar för en f-9 skola inom en snar framtid ser vi gärna att du är behörig för 4-9 och omfattningen är 80-100%. På vår skola har vi hög grad av legitimerade och behöriga pedagoger och ni arbetar tillsammans för elevers lärande och utveckling. Arbetslagets främsta uppgift är att skapa en helhet kring eleven och arbeta för tillgängliga lärmiljöer för alla elever enligt rådande styrdokument. Genom ditt engagemang kommer du att leda och stimulera våra elever till både kunskapsutveckling och social utveckling. Ditt ledarskap kännetecknas av lyhördhet för elevernas individuella behov, intresse och utveckling. Rekrytering sker fortlöpande.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Jessica Kristiansson
Telefon 0727-336976
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (20 dagar kvar)