Skolpsykolog

Skolpsykolog

Om arbetsplatsen
Knappekullaskolan ligger centralt i Lerum nära till kommunikationer och centrum. Intresset för skolan är stort, antalet elever ökar och för närvarande har vi ca 500 elever i åk f-5 och Grundsärskola. Knappekullaskolan ligger i ett område med stort föräldraengagemang och vi har ett bra samarbete med vårdnadshavare och elever. Alla elever är allas ansvar och alla elever ska få det de behöver för att lära och utvecklas. Skolan arbetar med goda kunskaper i en trygg miljö. Tillsammans lyfter vi fram allas unika förmågor genom att verka för att det finns utrymme för Inspiration, Lust, Gemenskap, Engagemang och Nyfikenhet. All pedagogisk personal är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete.

Arbetsuppgifter
Din anställning är på tre skolor i kommunen varav 50 % av din tjänst är på Knappekullaskolan och resterande tid på Lekstorpsskolan och Östads skola. Du är en del av skolornas elevhälsoteam för att stötta skolan som organisation och att se både problem och möjligheter ur elevens perspektiv. Du ger psykologisk konsultation och handledning åt personal för att öka deras förståelse, kunskap och insikt i elevernas olika förutsättningar och behov och deras egen betydande roll för den relationen. Du genomför psykologiska utredningar. Du är en aktiv deltagare i skolornas hälsofrämjande och förebyggande arbete bl.a. inom ramen för Elevhälsoarbetet och det tvärprofessionella arbetet i Elevhälsoteamet. Du får också tillgång till handledning och kompetensutveckling. Tillsammans med våra andra professioner i teamet, bidrar du till att hjälpa med metoder och verktyg så att skolorna bättre kan bemöta olika elever och anpassa undervisningen till respektive individ.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten ska vara legitimerad psykolog och ha erfarenhet av arbete som psykolog. Tidigare erfarenheter av psykologarbete inom skolan är meriterande. Vidare ska du ha erfarenhet av samtal med föräldrar och elever i behov av särskilt stöd samt erfarenhet och kunskaper om personalkonsultation. Det är önskvärt att du har kunskap om grundsärskolan och elever med en intellektuell funktionsnedsättning. Vi söker dig med goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling och ett genuint intresse att vägleda elever, vårdnadshavare och skolpersonal till nytta för elevens utveckling. Du kommer få stort förtroende att själv lägga upp arbetet, varför du behöver både kunna ta initiativ, genomföra och följa upp det egna arbetet, samtidigt som du är lyhörd och samarbetar bra med andra. Du behöver kunna planera, genomföra och analysera psykologiska utredningar och bedömningar. Din förmåga att anpassa kommunikationen utifrån den du möter i kombination med tydlighet och hög integritet tror vi kommer göra att du skapar förtroendefulla relationer. Vi ser att du har ett relationellt förhållningssätt och bra kommunikativ förmåga samt förmågan att översätta psykologisk kunskap till användbara pedagogiska insatser. Du ska även ha förmåga att prioritera och fördela arbetet självständigt i samverkan med rektor. Du behöver vara flexibel och klara av att ha många bollar i luften, eftersom du kommer att åka mellan enheterna och ingå i olika EHT-team samtidigt.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ulf Hellekant
Telefon 072-200 21 56
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2020 (4 dagar kvar)