Skolpsykolog till Lerums grundskola och förskolor

Skolpsykolog till Lerums grundskola och förskolor

Om arbetsplatsen
Lerums kommun utökar sin psykologgrupp och söker nu en engagerad och driven skolpsykolog för grundsärskola och förskola. Ditt uppdrag innebär en placering på Lerums grundsärskola samt ett uppdrag mot kommunens förskolor. Lerums grundsärskola är belägen och väl integrerad på grundskolorna Knappekullaskolan och Rydsbergsskolan. Lerums grundsärskolan har i dagsläget drygt 50 elever och ca 40 medarbetare. Det systematiska kvalitetsarbetet på grundsärskolan är väl utvecklat och våra prioriterade områden för utveckling är: Tillgänglig lärmiljö och ett vetenskapligt förhållningssätt. Lerums grundsärskola använder psykologisk forskning som bas för värdegrundsarbetet med både elever och personal vilket gör att skolpsykologens roll i teamet blir en mycket viktig pusselbit. Som psykolog inom förskolan arbetar du med att främja barns utveckling och lärande genom stöd till förskolepersonal, så som konsultationer och handledning. Du kommer även att ingå i det nystartade "Barnhälsoteamet" i kommunen. Lerums kommun är en arbetsgivare med en resursstark verksamhet som vill stärka frågor vad gäller jämställdhet, hälsa och arbetslust bland våra anställda. Hela vår organisation präglas av en tydlig decentralisering av ansvar, befogenheter och beslut. Beslut ska fattas så nära den det berör som möjligt och man strävar efter att elevhälsopersonalen ska arbeta så nära verksamheten som möjligt. Du har, liksom de övriga professionerna i elevhälsan, rektor som chef men tillhör också en psykologgrupp bestående av nio psykologer. Psykologgruppen har en verksamhetschef och en psykolog med ledningsansvarig (PLA). Psykologgruppen har gemensam handledning och kategorimöten där man jobbar med utvecklings- och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
I rollen som skolpsykolog kommer du att vara en del av elevhälsan och aktivt delta i grundsärskolans elevhälsoteam (EHT) bestående av rektor, skolkurator, skolsköterska samt specialpedagog samt kommunens barnhälsoteam. Ditt uppdrag som psykolog är att bistå grundsärskolan och kommunens förskolor med psykologisk kompetens och psykologiska insatser i syfte att gynna elevernas utveckling och lärande. Du arbetar på såväl individ- som grupp- och organisationsnivå med hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande insatser. Du kommer bl.a. att arbeta med konsultation, handledning, fortbildning, utredningar och bedömning av elevers individuella behov, samt ha stödjande samtal med elever och föräldrar. Som psykolog i Lerums kommun har du mycket eget ansvar och stor möjlighet att påverka din arbetssituation. Arbetet ställer höga krav på ansvarstagande och såväl självständighet som god samarbetsförmåga. Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande tjänst där du får vara med och påverka.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad psykolog med erfarenhet av ett liknande arbete. Du har ett särskilt intresse för och gärna tidigare erfarenhet av att arbeta med särskolans målgrupp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta konsultativt och av att handleda och utbilda individer/grupper. Du bör också ha erfarenhet av psykologiskt arbete med barn och ungdomar samt kunna genomföra psykologiska utredningar och bedömningar. Som person är du ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt. Du är engagerad, har en god kommunikativ förmåga och en förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du är duktig både på att samarbeta och att arbeta självständigt och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, service och kommunikativ förmåga. Du är driven och vill utveckla både dig själv och den organisation du jobbar i. Urval och intervjuer kommer att påbörjas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Niss Kerstin Hallgren
Telefon 073-6844405
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 maj 2021 (2 dagar kvar)