Skolpsykolog till 3 tre skolor i Floda/Tollered

Skolpsykolog till 3 tre skolor i Floda/Tollered

Om arbetsplatsen
Tre mindre F-5 skolor, två i Floda och en i Tollered, söker nu en skolpsykolog. Alla tre skolorna arbetar med kooperativt lärande som pedagogisk tanke. Vi söker dig som har en positiv grundsyn på människan. Du kommer att ha en viktig roll i våra EHT-team både i det löpande och förebyggande arbetet. På de tre skolorna råder en varm och välkomnande stämning inom personalgrupperna. Lerums kommun är präglad av ett decentraliserat ansvar och man strävar efter att elevhälsopersonalen ska arbeta så nära verksamheten som möjligt. Du har, liksom de övriga professionerna i elevhälsan, rektor som chef men tillhör också en psykologgrupp bestående av åtta psykologer. Psykologgruppen har en verksamhetschef och en psykolog med psykologiskt ledningsansvarig för elevhälsans psykologiska insatser. Psykologgruppen har gemensam handledning och gemensamma kategorimöten där man jobbar med utvecklings- och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
I rollen som skolpsykolog kommer du att vara en del av elevhälsan och aktivt delta i skolornas elevhälsoteam (EHT) bestående av rektor, skolkurator, skolsköterska, speciallärare samt specialpedagog. Ditt uppdrag som psykolog är att bistå skolan med psykologisk kompetens och psykologiska insatser i syfte att gynna elevernas utveckling och lärande. Du arbetar på såväl individ- som grupp- och organisationsnivå med hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande insatser. Du kommer bl.a. att arbeta med konsultation, handledning, fortbildning, utredningar och bedömning av elevers individuella behov, samt ha stödjande samtal med elever och föräldrar. Som psykolog i Lerums kommun har du mycket eget ansvar och stor möjlighet att påverka din arbetssituation. Arbetet ställer höga krav på ansvarstagande och såväl självständighet som god samarbetsförmåga. Vi erbjuder dig en utvecklande och stimulerande tjänst där du får vara med och påverka.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad psykolog med erfarenhet av ett liknande arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta konsultativt och av att handleda och utbilda individer/grupper. Du bör också ha erfarenhet av psykologiskt arbete med barn och ungdomar samt kunna genomföra psykologiska utredningar och bedömningar. Som person är du ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt. Du är engagerad, har en god kommunikativ förmåga och en förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer. Du är skicklig i din kommunikation både internt och externt. Du har en hög kompetens till både samarbete och att arbeta självständigt och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, service och kommunikativ förmåga. Du är driven och vill utveckla både dig själv och den organisation du jobbar i. Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Jan Behrens
Telefon 0702-70 67 41
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2020 (7 dagar kvar)