Sjuksköterska till Lerums kommun

Sjuksköterska till Lerums kommun

Om arbetsplatsen
Är du legitimerad sjuksköterska och vill vara en del av vårt härliga team? Vill du få möjlighet att göra skillnad genom att med patienten i centrum bidra med din kompetens, kunnande och engagemang? Sjuksköterskeenheten består av ordinärt boende, särskilt boende, LSS/psykiatri och pool-sjuksköterskor. Vi har schemalagda kvällar och helger, för närvarande jobbar vi var sjätte helg och ca tre vardagskvällar på 12 veckor. Här arbetar drygt 50 sjuksköterskor personcentrarat och teambaserat i nära samarbete med förebyggandeenheten, chefer och medarbetare på våra särskilda boenden, i hemtjänsten samt biståndsenheten. Vi tror på en stark samverkan för att erbjuda en god och trygg vård för våra patienter. Vår verksamhet har ett gott samarbete med mobil närvård, hemsjukvårdsläkare, närsjukvårds- samt palliativt team. Det är medarbetarna som driver vår verksamhet framåt med sitt engagemang, delaktighet och i nära samarbete med enhetschefer, medicinskt ansvarig sjuksköterska och kvalitétsutvecklare. Vår verksamhet är under ständig utveckling. Kompetensutveckling är av stor vikt för att sjuksköterskan ska ha möjlighet att kunna växa i sin roll. Sjuksköterskeenheten leds av två enhetschefer som har ett coachande förhållningsätt och arbetar nära våra sjuksköterskor för att främja god arbetsmiljö, engagemang, delaktighet, effektivitet och innovation som är till nytta för patient och närstående. Skriv gärna i din ansökan om du har önskemål kring vart du vill arbeta. Dock är det verksamhetens behov som i slutändan avgör placeringen.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska inom äldreomsorgen har du förutom det patientnära arbetet med bedömningar, undersökningar, information och rådgivning även en viktig roll i samarbetet med omvårdnadspersonalen. Du kommer att ha patientansvar för personer i eget boende och/eller på vård- och omsorgsboende. Sedvanliga arbetsuppgifter för sjuksköterska ingår så som läkemedelshantering, insulingivning, medicinska bedömningar och såromläggningar. Basal hemsjukvård omfattar injektioner, katetersättning/spolning, PEG, trachvård, sondnäring, omläggningar och medicinska bedömning, CVK och Port-a-Cath mm. Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för att handleda samt delegera omvårdnadspersonal och samverka i tvärproffessionella team. Under kvällar och helger jobbar man 3 sjuksköterskor som tillsammans ansvarar för kommunens drygt 700 inskrivna patienter. Under jourtid utgår sjuksköterskorna från samma ställe och utför planerade insatser samt åtgärdar nyuppkomna behov under arbetspasset.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Arbetet kräver att du har erfarenhet inom äldreomsorgen eller liknande erfarenhet som av arbetsgivaren kan jämföras. Det är meriterande med vidareutbildning som distriktssjuksköterska, vård av äldre eller med palliativvård. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har förmågan att förmedla lugn och trygghet, ta ansvar och har god prioriteringsförmåga. Vidare är du ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och ett gott bemötande till alla du möter i arbetet. Som person tycker du om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i arbetet. Tjänsten kräver god datorvana då vi arbetar med att utveckla oss än mer digitalt. Eftersom kommunikationen med patienter, deras närstående och kollegor är en stor del av uppdraget är det nödvändigt att vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Arbetet kräver att du har körkort då du behöver ta dig runt till våra patienter som finns i hela kommunen under helgtjänstgöringen.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Iritnas Gustafsson
Telefon 0302-522218
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (3 dagar kvar)