Seniorhandläggare Barn/unga

Seniorhandläggare Barn/unga

I rollen som seniorhandläggare ska du ge aktivt stöd till socialsekreterare i handläggningsprocessen utöver det stöd metodhandledare ger. Arbetet kan exempelvis innebära att du är medhandläggare i ärenden och finns med som bollplank, inför och efter möten eller besök. Du ska arbeta för att utveckla och stärka kvalitén i både handläggning och dokumentation. Du kommer att bistå arbetsledning med implementering av arbetssätt och metoder och även bidra till att skapa rutiner och ett gott arbetsklimat. Målet är att alla socialsekreterare ska känna att de har förutsättningar att göra ett bra arbete.

Kvalifikationer
Du är socionom och har några års vana av myndighetsutövning och att utreda enligt BBIC, samt är väl insatt i vad uppdraget som socialsekreterare för barn och unga innebär. Du uttrycker dig väl i svenska i både tal och skrift och har god kännedom om hur rådande lagstiftning ska tillämpas. Meriterande för tjänsten är att ha gått Socialstyrelsens utbildning till utbildare för BBIC, att ha utbildning i MI, MPV och Signs of Safety och att ha arbetat med LEAN-tavla. Meriterande är också om du har erfarenhet av att utbilda eller coacha i olika sammanhang. Vi söker personer som kan bidra till en jämställd service och bemötande samt bidra till att skapa en inkluderande miljö på arbetsplatsen. Körkort är ett krav. Egenskaper och förmågor Personliga egenskaper väger tungt för denna tjänst. Som person tänker vi oss att du oftast är glad och har en positiv energi som smittar av sig. Du har en del livserfarenhet och är trygg i dig själv. Du är prestigelös, kreativ och flexibel och tror att du kan trivas med att vägleda kollegor i en miljö där det stundtals kan vara ett högt tempo. Du har självklart barnperspektivet i fokus och är lojal mot verksamhetens mål. Du är noggrann och stresstålig och har förmågan att i krissituationer agera lugnt och metodiskt. Du är empatisk och vet vad ett gott bemötande innebär, både i möten med familjer och gentemot kollegor. Om du känner igen dig, så tveka inte att komma in med en ansökan! Tillträde enligt överenskommelse.

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Lindblom
Telefon 0302-52 14 41
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du medvetet kompetent? Då kan du vara den seniorhandläggare som vi söker! Du kanske arbetar som barnutredare idag, har jobbat några år och känner dig redo för att ta ett större ansvar. Du har bra koll på vad som brukar fungera i olika situationer, men har inte jobbat så många år att du inte längre kan förklara varför. Du har kvar din nyfikenhet och ditt engagemang inför de människor du möter och kan förmedla en positiv känsla för jobbet. Är du dessutom bra på att planera och organisera ditt arbete och kan stötta andra i detta är du välkommen att söka dig till oss! Om arbetsplatsen och arbetsgruppen Vi rekryterar nu en seniorhandläggare för att stärka vår arbetsgrupp och söker dig som vill vara delaktig i vårt fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten barn och unga i Lerum. Hos oss arbetar vi med mottag, utredning och uppföljning av ärenden för barn och ungdomar 0-18 år. På enheten finns också fyra kollegor som arbetar med familjerätt. Vi har en enhetschef, två metodhandledare samt en verksamhetsutvecklare. Som seniorhandläggare blir du en del av en arbetsgrupp där gemenskap och samverkan står i fokus. Vi hjälps åt, kommer med idéer och delar med oss till varandra. Vi strävar efter en arbetsplats där det finns tid och utrymme för reflektion, utbildning och återhämtning. Hos oss kan man göra skillnad för barn som riskerar att fara illa, men din primära arbetsuppgift blir att göra skillnad för socialsekreterarna.