SFI-lärare

SFI-lärare

Arbetet består av undervisning inom SFI. Vi erbjuder undervisning i grupp, på dag- och kvällstid samt distans. Som SFI-lärare står du för planering, genomförande samt uppföljning och utveckling av undervisningen. Du tar del av och bidrar till verksamhetens utveckling samt samarbetar med kollegiet för att nå bästa möjliga resultat för eleverna.
Undervisning i kvällsgruppen kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Du är behörig lärare för grundskola och/eller gymnasiet och har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i ämnet svenska som andraspråk (minst 30 hp).

Du tycker om att arbeta i arbetslag och ser möjligheter med det. Du är en skicklig pedagog med ett formativt förhållningssätt och kompetens inom IKT. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov och har förmågan att motivera och entusiasmera. Uppdraget kräver en viss administrativ förmåga och samverkan med andra aktörer.

Erfarenhet av undervisning av vuxna elever främst inom sfi är meriterande.

Du är drivande och positiv till fortlöpande utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av andra kulturer och kunskaper i fler språk än svenska.


Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Monika Nilsson
Telefon 0302-52 22 44
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lerums vuxenutbildning erbjuder en mängd kurser och utbildningar inom SFI, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt särskild utbildning för vuxna. Förutom fristående kurser inom allmänna ämnen har vi utbildningar inom vård och omsorg, lärling samt Yrkeshögskolan. Inom SFI har vi ett välfungerande arbetslag som driver utvecklingsarbetet utifrån våra styrdokument. Vi har SFI-elever inom samtliga studievägar.