Rörläggare till VA-enheten

Rörläggare till VA-enheten

Om arbetsplatsen
Lerum en kommun med hög tillväxt och stor framtidstro - vill du vara med? Vi växer och söker nu en rörläggare till VA-enheten. VA-enheten ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Lerums kommun. Detta genom produktion och distribution av dricksvatten samt avledning och rening av avloppsvatten åt ca: 30 000 människor. VA-enheten består i dagsläget av 38 personer. Som rörläggare hör du till en enhet på 16 personer som jobbar med kommunens ledningsnät. Tjänsten utgår från Teknisk service lokaler i Stenkullen. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle. Vi erbjuder dig en omväxlande och flexibel arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete och fritid/föräldraskap på ett hållbart sätt.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av service och underhåll av det kommunala VA-ledningsnätet, vilket innefattar bl a läcksökning, åtgärda spill- och dagvattenstopp, utföra vattenavstängningar samt diverse undersökningar. Du kommer även vid behov vara behjälplig med att laga vattenläckor, utföra rörläggning, inkoppling av serviser mm. I arbetet kan beredskap för VA-ledningsnätet att ingå på sikt. Som rörläggare arbetar du både självständigt och i nära samarbete med kollegorna. Arbetet utförs tillsammans med egen personal samt våra inhyrda entreprenörer. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och möjligheterna att påverka arbetet är goda.

Kvalifikationer
Du förstår, talar och läser svenska utan svårigheter. Då vi arbetar med flera olika datasystem är viss datorvana ett krav. Du har utbildning och arbetserfarenhet av rörläggning, meriterande om du har flerårig vana av ledningsarbeten på kommunalt VA-ledningsnät. Du har B-körkort och det är meriterande om du har truck eller C-körkort. Förutom grundkraven vad det gäller kompetens lägger vi stor vikt vid hur du är som person och hur du fungerar i grupp med andra människor. Du trivs med att samverka och arbeta i grupp, med äger också förmågan att arbeta självständigt. Beredskapsarbete kan förekomma. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare och vi kommer göra säkerhetsprövning innan anställning

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Anders Lund
Telefon 0708-25 19 33
Område Lerum
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 mars 2021 (30 dagar kvar)