Praktiksamordnare till Vuxenutbildningen

Praktiksamordnare till Vuxenutbildningen

Om arbetsplatsen
Lerums vuxenutbildning erbjuder en mängd kurser och utbildningar inom SFI, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt särskild utbildning för vuxna. Förutom fristående kurser inom allmänna ämnen har vi utbildningar inom vård och omsorg, lärling samt yrkeshögskolan. Kurser inom grundläggande vuxenutbildning samt allmänna ämnen erbjuds via en extern utbildningsanordnare. Vuxenutbildningen har totalt ca 600 studerande. Vuxenutbildningens elever utgör en mycket heterogen grupp med olika bakgrund, förutsättningar och erfarenheter. Inom SFI läser ca 200 elever med olika skolbakgrund och arbetslivserfarenheter vilket ställer höga krav på att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje elevs behov.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med praktikanskaffning och jobbmatchning för studerande på Vuxenutbildningen. Du kommer framförallt att arbeta mot målgruppen nyanlända. En stor del av arbetet innebär att besöka och kontakta arbetsplatser och etablera kontakter för rekrytering och praktikanskaffning i nära samarbete med lärare och annan personal vid Vuxenutbildningen. Arbetet innebär också uppföljning av praktikplaceringar samt att föra dokumentation och statistik som kommer ingå i vuxenutbildningens systematiska kvalitetsarbete. Målen med insatsen är att öka andelen studerande som efter avslutade studier har arbete samt öka elevernas måluppfyllelse. Som samordnare är du även en nyckelperson vid kontakter mellan arbetsliv och Vuxenutbildningen samt i utbudsplanering av nya utbildningar. Du har självklart många kontakter och nära samarbete med externa aktörer bland annat Arbetsförmedlingen och Lerums kommun. Du kommer även ha nära samverkan med övrig personal på Vuxenutbildningen såsom lärare, studie- och yrkesvägledare, utbildningsledare och utvecklingsledare. Tjänsten kommer att vara knuten till Vuxenutbildningens lärcentrum. Du kommer att ha din arbetsplats i Vuxenutbildningens lokaler.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med lämplig inriktning samt några års relevant yrkeserfarenhet och erfarenhet av liknande uppdrag inom vuxenutbildning. Det är meriterande om du är väl förtrogen med vuxenutbildningens olika skolformer och van vid att arbeta upp externa kontakter för att utveckla. Du har mycket god kännedom inom arbetsmarknadsfrågor kopplade till utbildning. Andra språkkunskaper är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet för den här tjänsten, vilket för oss innebär att du har förmågan att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever som kollegor och externa aktörer. Vi ser även att det är viktigt att du har förståelse och kunskaper om samspelet mellan människor på individ, grupp och samhällsnivå och har förmågan att samarbeta på ett professionellt sätt. Vidare har du en god analytisk förmåga och känsla för struktur och vad som skapar resultat i arbetet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Monika Nilsson
Telefon 0302-52 22 44
Område Lerum
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan 2020 (2 dagar kvar)