Personlig assistent

Personlig assistent

Om arbetsplatsen
Assistansen utför stöd till brukare i hela Lerums kommun. Vi utför assistans till 12 brukare i Lerum , Gråbo och Floda. En enhetschef, 1 samordnare, 1 pedagog, 17 tillsvidare anställda personliga assistenter samt 24 anställda med tidsbegränsade anställningar PAN anställda samt timvikarier.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som personlig assistent går ut på att följa klienten i dennes vardag och vara dennes extra armar, ben, fötter, tal eller annat som behövs på grund av klientens funktionsnedsättning. Vård och omsorgsmoment blandas med vardagliga sysslor, och arbetet innebär även sociala aktiviteter ute i samhället och naturen. Personlig assistent är ett inspirerande, utmanande, roligt och varierat arbete eftersom ingen dag i någons liv är den andra helt lik. Vi söker assistenter åt en medelålders kvinna i centrala Lerum. Tjänsterna är på 70-100%. Arbetstiden är förlagd på dag, kvällstid och helg samt tjänster med vaken natt.

Kvalifikationer
Utbildning inom vård och omsorg eller socialt arbete är meriterande. Erfarenhet av trakeostomi, hostmaskin, PEP och PEG är meriterande. Du behärskar det svenska språket så att du kan kommunicera med brukaren och övrig personal, samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du är flexibel, lösningsfokuserad och kan hantera stressiga situationer. Vidare är du en varm människa som tycker om att arbeta med människor som behöver stöd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Rickard Frisenbrink
Telefon 0302-521949
Område Lerum
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)