Musiklärare till härliga Rydsbergsskolan

Musiklärare till härliga Rydsbergsskolan

Om arbetsplatsen
Vi på Rydsbergsskolan arbetar målmedvetet för att skapa en skola där alla elever når sin fulla potential. En skola med riktigt bra undervisning och där både elever och personal ges utrymme att utvecklas tillsammans. För oss som ledare på skolan är det viktigt att det ska finns en sund balans mellan arbete, familj och fritid för all vår personal. Rydsbergsskolan är en skola i rörelse. Skolan har sedan 2015 valt att arbeta med Puls för lärande som ett dagligt inslag i vår verksamhet. Sedan HT2018 är att pedagogerna i arbetslaget med och genomför pulspassen tillsammans med sina elever.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill inspirera och utveckla våra elever inom musikämnet. Uppdraget innebär undervisning i årskurser 6-9 samt och mentorskap för elever i ditt arbetslag. Du förväntas vara den som är med och arrangerar tillställningar med musikinslag såsom tex. Lucia och skolavslutningar. Vi kan erbjuda en tekniskt välutrustad musiksal med tillhörande grupprum. Salen är utrustad med tre spelstationer vilket skapar en god arbetsmiljö för såväl elever som musiklärare.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad lärare i musik år 4-9. Du är en skicklig pedagog med god didaktisk förmåga som organiserar och strukturerar ditt arbete utifrån angivna mål. Du har god självinsikt, är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap samt har förmåga att ta ledarskapet i klassrummet. Du har höga förväntningar på eleverna, tror på att alla kan lyckas och är beredd att skapa de bästa förutsättningarna. I detta arbete är det naturligt för dig att arbeta med olika anpassningar i lärmiljön. Du har lätt för och ser samarbete med andra som en källa till utveckling och har naturligtvis lätt för att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och vårdnadshavare samtidigt som du är lyhörd och tålmodig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper med fokus på social kompetens, servicekänsla och initiativförmåga. Du är väl förtrogen med Lgr 11 och av att planera och genomföra god undervisning utifrån styrdokument för elevernas högsta måluppfyllelse.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (3 dagar kvar)