Måltidsbiträde

Måltidsbiträde

Om arbetsplatsen
Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. Inom Måltidsservice jobbar ca 130 medarbetare som varje dag tillagar och serverar närmare 8700 måltider inom förskola, skola och äldreomsorg. Välkommen till Lerums kommun, vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar! För mer information läs mer på www.lerum.se.

Arbetsuppgifter
Vi söker Dig som letar efter ett omväxlande och roligt arbete där du har möjlighet att göra skillnad för våra måltidsgäster genom att servera god mat på ett trevligt sätt. Som måltidsbiträde ansvarar du för tillagning och presentation av ett tilltalande salladsbord och servering av lunch. Tillagning av frukost och mellanmål kan förekomma. Du kommer ingå i en organisation där stort fokus ligger på samarbete. Måltidsservice serverar två måltider varje dag varav minst en är en miljömåltid. Vi vill att måltidsgästen ska se fram emot måltiden varje dag och vi vill därför erbjuda attraktiva måltider som passar alla. Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag där din erfarenhet och passion för måltiden bidrar till en bättre vardag för våra måltidsgäster.

Kvalifikationer
Du som söker är utåtriktad, ansvarsfull och har vana att arbeta självständigt inom restaurang eller storkök. Du har lätt för att lära, är flexibel och har god samarbetsförmåga. Framförallt tycker du att det är inspirerande att möta kunder och gäster och att ge god service. Vi ser gärna att du har utbildning från hotell- och restaurang, eller erfarenhet av arbete i storkök/restaurangkök eller liknande under minst 1 år. Du ska ha kunskap om livsmedelshygien och egenkontrollprogram samt ha kunskaper om olika specialkoster. Du ska även medverka till att utveckla verksamheten och se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. God datorvana och erfarenhet av inköp är också en merit. Då arbetet även kräver dokumentation behöver du ha goda kunskaper i svenska språket såväl muntligt som skriftligt. Erfarenhet krävs.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Åsa Pettersson
Telefon 0768-17 25 86
Område Lerum
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lerum.se
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (8 dagar kvar)