Måltidsbiträde

Måltidsbiträde

Om arbetsplatsen
Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande. Inom Måltidsservice jobbar ca 130 medarbetare som varje dag tillagar och serverar närmare 8700 måltider inom förskola, skola och äldreomsorg. Välkommen till Lerums kommun, vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar! För mer information läs mer på www.lerum.se.

Arbetsuppgifter
Vi söker Dig som letar efter ett omväxlande och roligt arbete där du har möjlighet att göra skillnad för våra måltidsgäster genom att servera god mat på ett trevligt sätt. Som måltidsbiträde ansvarar du för tillagning och presentation av ett tilltalande salladsbord och servering av lunch. Tillagning av frukost och mellanmål kan förekomma. Du kommer ingå i ett team där man samarbetar och hjälper varandra med arbetsuppgifterna. Vi serverar två rätter varje dag varav minst en är en miljömåltid. Vi vill att eleverna ska välja att äta på skolan och vill därför erbjuda attraktiva måltider som passar alla. Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag där din erfarenhet och passion för måltiden bidrar till en bättre vardag för våra måltidsgäster.

Kvalifikationer
Du som söker är utåtriktad, ansvarsfull och har vana att arbeta självständigt inom restaurang eller storkök. Du har lätt för att lära, är flexibel och har god samarbetsförmåga. Framförallt tycker du att det är inspirerande att möta kunder och gäster och att ge god service. Vi ser gärna att du har utbildning från hotell- och restaurang, eller erfarenhet av arbete i storkök/restaurangkök eller liknande under minst 1 år. Du ska ha kunskap om livsmedelshygien och egenkontrollprogram samt ha kunskaper om olika specialkoster. Du ska även medverka till att utveckla verksamheten och se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. God datorvana och erfarenhet av inköp är också en merit. Då arbetet även kräver dokumentation behöver du ha goda kunskaper i svenska språket såväl muntligt som skriftligt.

Övrigt
I Lerum arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdscheckar. Anställningsvillkor Anställningsform: Tillsvidare, 81,25% uppehållstjänst Ansökan Välkommen med din ansökan senast: 2019-12-08. Rekryteringen kommer att pågå löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse. Upplysningar Frågor angående tjänsten kontakta: Enhetschef Åsa Pettersson 0302-52 22 87, asa.pettersson@lerum.se Facklig representant nås via kommunens växel, 0302-52 10 00 Med hänvisning till Lagen om registerkontroll måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Åsa Pettersson
Telefon 0768-172586
Område Lerum
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 dec 2019 (2 dagar kvar)