Måltidsbiträde för behovsanställning & vikariat

Måltidsbiträde för behovsanställning & vikariat

Om arbetsplatsen
Inom Måltidsservice lagar vi dagligen mat till våra gäster i våra förskolor, skolor och äldreboenden. Måltidsservice jobbar aktivt med kommunens vision genom att vi har ett fokus på ekologiska inköp, minskat matsvinn, klimatsmarta måltider och matlagning från grunden.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har intresse för mat och service och letar efter ett omväxlande och roligt arbete där du har möjlighet att göra skillnad och möjlighet att växa i en stor organisation. Vi har störst behov inför höstterminen (start V.33) men möjlighet finns redan nu att jobba vid behov. Som måltidsbiträde har du ansvar för exempelvis frukost, mellanmål, sallad/tillbehör, servering och disk. Du kommer främst att jobba i kök på skola- och förskola men arbetspass inom äldreomsorg kan också förekomma. Vi har jobbar aktivt med hållbarhet vid planering av våra måltider. Detta innefattar bland annat val av livsmedel, säsongstänk och hantering av matsvinn men även hållbarhet ur ett hälsoperspektiv (utifrån livsmedelsverkets rekommendationer). Vi vill därför att alla som jobbar hos oss har med sig det i sitt bemötande och service ut mot våra matgäster. Vi erbjuder dig ett utvecklande uppdrag där din erfarenhet och passion för måltiden bidrar till en bättre vardag för våra gäster! Du kommer ha möjlighet att testa många olika arbetsplatser och som vikarie möjlighet att söka interna fasta tjänster samt längre vikariat.

Kvalifikationer
Du som söker är utåtriktad, ansvarsfull, och har vana att arbeta självständigt inom restaurang eller storkök. Du har lätt för att lära, är flexibel och har god samarbetsförmåga. Framförallt tycker du att det är inspirerande att möta kunder och gäster och att ge god service. Vi ser gärna att du har utbildning från hotell- och restaurang, eller erfarenhet av arbete i storkök/restaurangkök eller liknande. Du ska ha kunskap om livsmedelshygien och egenkontrollprogram samt ha kunskaper om olika specialkoster. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då arbetet även kräver dokumentation behöver du ha goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt.

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Camilla Flink
Telefon 0701801789
Område Lerum
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (62 dagar kvar)