Lärare yngre åldrar till Knappekullaskolan

Lärare yngre åldrar till Knappekullaskolan

Om arbetsplatsen
Knappekullaskolan ligger centralt i Lerum nära till kommunikationer och centrum. Intresset för skolan är stort, antalet elever ökar och för närvarande har vi ca 500 elever i åk f-5 och Grundsärskola. Knappekullaskolan ligger i ett område med stort föräldraengagemang och vi har ett mycket bra samarbete med vårdnadshavare och elever. Alla elever är allas ansvar och alla elever ska få det de behöver för att lära och utvecklas. Skolan arbetar med goda kunskaper i en trygg miljö. Tillsammans lyfter vi fram allas unika förmågor och vi har alla som målsättning att alla elever skall nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. All pedagogisk personal är organiserade i arbetslag och betoningen ligger på samverkan och samarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett arbetslag med tre-fyra klasser i samma årskurs. Du är en viktig del av laget där ni tillsammans ansvarar för verksamheten i årskursen och gemensamt arbetar för en gemensam röd tråd i er verksamhet. Du kommer framförallt att ansvara för ämnen utifrån din behörighet och samverka kring klasserna med övriga lärare och fritidspersonal i arbetslaget med sedvanliga arbetsuppgifter i verksamheten. Du är behörig för att arbeta från förskoleklass upp till årskurs 3. I förskoleklass arbetar man tillsammans med en annan förskollärare/lärare för yngre åldrar samt en fritidspedagog med sedvanliga arbetsuppgifter i verksamheten. I årskurs 1-3 arbetar vi med lärarförstärkta arbetslag. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av pedagogiskt arbete i elevgrupp enligt gällande styrdokument. Du kommer att arbeta nära övrig personal på skolan där vi arbetar med ett lärande hela dagen. Hos oss hänger fritids och skola samman. Du har ett positivt förhållningssätt och arbetar för att stödja elevernas utveckling samt utvecklar elevernas sociala förmågor och kunskaper.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är legitimerad lärare och har behörighet för hela eller delar av f-3. Vi söker rätt person för vår verksamhet och har möjligheter att göra förändringar i vår organisation så att du kommer till din rätt. Hos oss arbetar du tillsammans med andra drivna och engagerade kollegor, både grundskollärare, förskollärare, fritidspedagoger och annan fritidspersonal. På vår skola har vi hög grad av legitimerade och behöriga pedagoger och ni arbetar tillsammans för elevers lärande och utveckling. Arbetslagets främsta uppgift är att skapa en helhet kring eleven och arbeta för tillgängliga lärmiljöer för alla elever enligt rådande styrdokument. Genom ditt engagemang kommer du att leda och stimulera våra elever till både kunskapsutveckling och social utveckling. Ditt ledarskap kännetecknas av lyhördhet för elevernas individuella behov, intresse och utveckling.

Övrigt
Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete. Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Norling
Telefon 070-774 80 64
Område Lerum
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 juni 2021 (1 dag kvar)